Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tízszeres helyreigazításra kötelezte a bíróság az M1 híradóját a Czeglédy-ügyben

Még akkor is folytatták a lejárató kampányt, amikor köztudomású volt, hogy valótlanságokat állítanak.

A 24.hu információi szerint a Főváros Törvényszék kedden meghozott elsőfokú ítéletében szokatlanul súlyos helyreigazítás-sorozatra kötelezte a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-t.

A bíróság azt állapította meg, hogy a köztévé több esetben, már köztudomásúan valótlan állításokat terjesztett. Az MTV a Fővárosi Törvényszék ellenkező értelmű ítélete ellenére például továbbra is azzal spékelte meg az ellenzéki politikust érintő anyagot, hogy 100 millió forintra becsülhető az az összeg, amivel tartozik a diákoknak és nyugdíjasoknak, valamint hogy 1000 körül van a károsultak száma.

A bíróság szerint a csatorna hírműsora valótlanul állította azt is, hogy Czeglédy Csaba több mint, 25 millió forinttal tartozik Gyurcsány Ferencék cégének, az Altusnak.

Az ítélet szerint az M1-nek három helyreigazítási közleményt kell fő helyen lehoznia annyiszor, ahányszor az eredeti riportokat leközölték.

Az előzetesben lévő Czeglédy Csaba sora nyeri a sajtópereket a kormánypárti média ellen, ahol - most már bizonyítottan - hazugságokat tartalmazó kampányt indítottak ellene. Legutóbb, január elején egy nap alatt kért is nyert Két nap alatt a második pert nyerte Czeglédy Csaba a kormánypárti média ellen 2018. January 06. 11:53 a Pesti Srácok ellen, de az M1-et Újabb bírósági ítélet igazolja, hogy a közmédia is hazudott a Czeglédy-ügyről 2017. October 31. 16:52 , az Origót A kormánypárti Origo helyreigazítása megmutatja, hogyan manipuláltak a Czeglédy-ügyben 2017. October 27. 19:06 , a Ripostot Czeglédy Csaba az előzetesből is sajtópert nyert a Ripost ellen 2017. August 25. 12:05 , a Vas Népét, a vaol.hu-t és a Szombathelyi7Nap Czeglédy Csaba előzetesben van, de azért újabb sajtópert nyert a Vas Népe, a vaol.hu és a Szombathelyi7Nap ellen 2017. July 06. 19:38 című újságot is helyreigazításra kötelezte már a bíróság.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra