Bezárt Hende Csaba szombathelyi, belvárosi irodája

Három évig létezett az iroda a Savaria nagyszálló mellett.

Ma (péntek) reggel vettük észre, hogy eltűntek a feliratok Hende Csaba szombathelyi belvárosi irodájából, és kívülről úgy tűnik, be is zárt az iroda.

Ami azért érdekes, mert Hende Csaba nyerte a választást a vasi 1-es körzetben, vagyis Szombathelyen és környékén, így ő maradt az országgyűlési képviselő, mandátuma 2026-ig szól. Hende munkájában máshol sincs változás, ismét a törvényalkotási bizottság elnökévé, és az országgyűlés alelnökévé választották, éppúgy, mint az előző ciklusban.

Eltűntek a feliratok az irodáról
Szilágyi József (telefonos fotó)

Az előző ciklus Vas megyei képviselőinek irodáiról három éve írtunk Hende Csaba egy budapesti cégtől bérli új irodáját, Bana Tibornak három is van a megyében 2019. April 15. 07:44 .

Hende 2019 márciusában nyitotta meg Hende Csaba új irodájából remekül rálát a pusztuló Savaria Szállóra 2019. March 30. 16:32 irodáját a Savaria nagyszálló mellett, addig a 11-es huszár úton, a volt huszárlaktanya felújított részében volt a főhadiszállása. Ahol egyébként egész Hende-birodalom épült ki Hende-birodalom épült ki a volt szombathelyi huszárlaktanyában 2017. November 16. 17:39 a 2010-es években, de aztán az országgyűlési képviselő áthelyezte az irodát a belvárosba.

A belvárosi iroda az elmúlt három évben politikai akciók helyszíne lett. Tartott itt sajtótájékoztatót Koczka Tibor: Nincs helye Szombathely közéletében annak, aki lehazaárulózza politikai ellenfeleit 2019. September 24. 16:50 Koczka Tibor polgármester-jelölt a 2019-es önkormányzati választások előtt, idén februárban pedig a Momentum dekorálta ki „A sztrájk alapjog” – Kidekorálták Hende Csaba szombathelyi irodáját February 22. 09:05 az irodát a pedagógussztrájk ellehetetlenítése elleni tiltakozásul.

Üresnek tűnik
Szilágyi József (telefonos fotó)

az országgyűlési képviselők egyébként 2022. március 1-től havi 921 480 forintot kapnak irodai elhelyezésre, és havi 2 632 800 forintot költhetnek alkalmazottakra.

Hende Csabának elküldtük kérdéseinket, miért zárták be az irodát, és hol lesz az új, szombathelyi irodája. Ha lesz. Amint válaszol, visszatérünk a témára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet