Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hende Csaba sem tudja a naprakész helyi vonatkozású koronavírus-adatokat

A politikus sajtókérdésekre válaszolt. Mi is küldtünk hármat.

Harmadszor jelentkezett „ Kérdések és válaszok” Facebook-videójával Hende Csaba.

Szombathely országgyűlési képviselője részletesebben beszélt a szombathelyi városvezetéssel közös minisztériumi egyeztetésekről Gulyás Gergely kancelláriaminiszter rábólintott Szombathely 2030-ig szóló stratégiai tervére April 15. 17:26 , ezen belül is a három gyorsforgalmi útról. (Ezekről részletesen írtunk Hende Csaba: 83 dolgozó nem írt alá a Markusovszky-kórházban March 04. 21:03 Hende egy korábbi bejelentkezése kapcsán.)

Ezen kívül a képviselő még az alábbi témákról beszélt.

 • A Magyar Falu-program Vas megyei vonatkozásai
 • Mit tapasztalt a Markusovszky kórházban, amikor az önkéntes munkáját végezte?
 • Vas megyében 150 koronavírusost fedeztek fel az utóbbi 24 órában (2 hete még 300 felett volt ez e szám)
 • Mit gondol Ungár Péter fizetett hirdetéseiről, mely szerint Hendének nem fontos Szombathely?
 • Amikor Ungár Péterrel és családjával annak idején közösen nyaraltak a kormányüdülőben
 • Miért jó, ha Ungár Péter lesz az ellenfele a 2022-es országgyűlési választásokon?
 • Mit jelent az, hogy a szakrendelők a kórházak felügyelete alá rendelték?
 • Hogyan előztük be a többi európai államot a vakcinák és az oltás terén?
 • Miért nem vette át még mindig a Haladás-sportkomplexumot az állam?
 • Mit gondol a szombathelyi városi oltópontok meghiúsulásról és miért nem nyilatkozott erről eddig?
 • Tud-e lobbizni a kormánynál, hogy Szombathely a kieső bevételekért megkapja a kompenzációt?
 • Lapunk három kérdést küldött a politikusnak. (Amikor elküldtük őket, akkor még úgy volt, hogy a felső tagozatos iskolások is megkezdik a tanulmányaikat.)

  Vannak információi a helyi, azaz Vas megyei és szombathelyi járványadatokról? El tudná mondani, hogy most mennyi itt, helyben az aktív fertőzött, hányan vannak kórházban, illetve intenzív osztályon, lélegeztetőgépen?

  Megtudtuk, hogy Hende Csaba sem kap tájékoztatást az aktuális napi adatokról, így nem naprakész a számokban. Azt javasolta lapunknak, hogy ez ügyben keressük fel a koronavirus.gov.hu oldalt vagy érdeklődjünk az Operatív Törzsnél.

  El tudná mondani mi a helyzet a Markusovszky kórházban? Mennyire leterhelt a kórházi kapacitás és mennyire leterheltek a kórházi dolgozók? Van elegendő szabad ágy és szakszemélyzet?

  Nagyon leterhelt a magyar egészségügyi rendszer - tudtuk meg. Ugyanakkor a rendelkezésre álló ágyak fele üres. Van kapacitás, jut mindenkinek lélegeztetőgép, senki nem fekszik a folyosón vagy tábori ágyakon, mindenkinek jut gyógyszer, élelmiszer és ápolói figyelem. A kórházban lévők száma – és ezzel az egészségügyre nehezedő nyomás - az utóbbi időben csökkent.

  A szülők és pedagógusok szervezetei közül egyre több tiltakozik az általános iskolák április 19-i nyitása ellen hivatalos járványadatokra hivatkozva. Ön egyetért az április 19-i iskolanyitással?

  A képviselő emlékeztetett, hogy a felső tagozatok nem nyitnak meg hétfőn. Az alsó tagozatosok és az óvodások esetében a szülők választhatják az otthonlétet, de esetükben fontos a jelenlét, mert szükségük van a pedagógusokra, akik személyesen oktatják és nevelik őket. Az országnak és a gazdaságnak újra kell indulnia, és a szülők nem tudják magukra hagyni a gyerekeket. Mindenki érdeke, hogy fokozatosan és óvatosan visszatérjünk a jelenléti oktatásra. A honvédség fertőtlenítse az iskolákat, a pedagógusok pedig soron kívül megkapták a lehetőséget, hogy Pfizer-vakcinával beoltsák őket. Az első adag után már részben védettek a tanárok, így elkerülik a súlyos betegségeket.

  ❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
  Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
  Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
  Köszönjük nektek! ❤️

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra