Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hétfőtől viszlát home office?

Nemcsak a középiskolások és a felsősök élete változik meg hétfőtől, a nyitás újabb lépése a magyar munkahelyekre is hatással lesz.

Május 10-étől a kormányzat már nem teszi ajánlottá az otthoni munkavégzést a közigazgatásban, illetve a gazdasági szereplőknél sem, így pedig szépen lassan vissza kell térni az irodába azoknak is, akik eddig otthonról dolgozhattak: ezt azonban a magyar dolgozók jó része nem szeretné. - írja az infostart.hu .

A Magyar Közlönyben új kormányrendelet jelent meg az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos ajánlásról, eszerint május 10-e után már nem lesz ajánlott a home office. A Pénzcentrum felmérése szerint sok cég „beszoktatással” kezdi a visszatérést, úgy vélve, hogy nem lehet egyik napról a másikra egyből a mélyvízbe dobni a kollégákat. Ennek jegyében nem egész héten kell bentről dolgozni, elég a kijelölt napokon.

A szakportál felméréséből kiderült: azon dolgozók közül, akik eddig még otthonról végezhették munkájukat, csupán 10,1 százalék szeretne 100 százalékban visszatérni az irodába. A legtöbb válaszadó (30,76 százalék) azzal lenne elégedett, ha csak heti egy–két napon kellene bentről dolgozni, a többin pedig ugyanúgy otthoni munkavégzés lenne, mint eddig. 17,12 százalék megelégedne heti egy-két nap otthoni munkával is. Viszont a több mint 3000 válaszadó majdnem 16 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ő egyáltalán nem térne vissza az irodai munkavégzéshez.

A Randstad Workmonitor korábbi, a témában készült felméréséből pedig az derült ki – idézi az infostart -, hogyan érzik magukat azok, akiknek vissza kellett menniük a munkahelyükre, vagy eleve ne m is dolgozhattak otthonról. A megkérdezett magyar dolgozók 61 százaléka úgy nyilatkozott, otthonról nem végezhető feladatai vannak és csak 37 százalék szerint végezhető a munkája home office-ból is.

A munkahelyükre bejáró magyar dolgozók 71 százaléka visel maszkot folyamatosan munka közben, azonban 37 százalékuk így is folyamatosan fél a megfertőződés lehetőségétől, egyharmaduk pedig kimondottan stresszesnek érzi magát saját és szerettei egészsége emiatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra