Farsang a városházán, jönnek az elektromos buszok, botrány a Médiaközpontban és még munkásőrök is

Mozgalmas egy hetünk volt, reméljük, önöknek is. Most nyugodtan átfuthatják újra a történéseket.

A hét legrengetőbb botránya a szombathelyi Médiaközpontban tört ki egy belső ellenőrzés után. Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban címmel írtunk róla. „Nem akartam én keresztre feszíteni Halmágyi Miklóst, csak azért kezdeményeztem a vizsgálatot, mert az új közgyűlés decemberben engem delegált a felügyelőbizottságba, és szerettem volna tudni, törvényes-e minden, részben levédve magamat is a későbbiekre. Nem számítottunk rá, de megtaláltuk ezt a három problémás tételt, amelyet azonosan ítélt meg a bizottság mindhárom tagja.”

Médiaközpont, Szombathelyi Tv
Józing Antal

Kiderült, hogy bezár a Claudius Hotel, erről Másfél hét múlva bezár a szombathelyi Claudius Hotel – Ugyanarra a sorsra jut, mint a Savaria Nagyszálló? - címmel olvashattak beszámolót nálunk. A hét elején több forrásból is úgy értesült lapunk, hogy február 17-én bezár a szombathelyi Claudius Hotel. Azonban nem végleg, hanem egy nagy volumenű felújítás miatt, tehát idővel újra tárt kapukkal várja majd a vendégeket Szombathely legnagyobb működő szállodája. Ám a történet nem ilyen egyszerű, több kérdést is felvet a hirtelen bezárás.

Claudius hotel
Mészáros D. Zsolt

Aztán egy mellbevágás - Ez se látszott jönni: újra van munkásőrség. Munkásőr Társaság néven újjáalakult a munkásőrség, ami civil szervezetként mutatkozik be, parancsnoka pedig a harminc éves Juhász Norbert. Éppen tagokat toboroznak, volt munkásőröket és „nyomdokaikba lépni" nem ijedős fiatalokat. Tekintve, hogy a hajdani és eredeti munkásőrség létrehozását 1957 januárjának végén határozta el az MSZP Ideiglenes Intéző Bizottsága, s az elképzelés szerint „1919-es vöröskatonákból, volt partizánokból, 1944 előtti kommunista munkásokból, téesztagokból és szegényparasztokból" kellett megalakítani a párt új öklét, kíváncsian várjuk, mikor tűnnek fel hazánkban újra Kun Béla vöröskatonái.

Munkásőrség
fortepan

Örüljünk, lesznek elektromos buszaink. - Akkor ez eldőlt? - Itt tart most a szombathelyi elektromos buszok ügye. A közelmúltban Nemény András polgármester úgy nyilatkozott lapunknak, hogy előkészítés alatt van a város közlekedési koncepciója, amelyet majd később szakértők bevonásával készítenek, vagy inkább készíttetnek el.

VDL elektromos busz
Wikipédia

Viszont a polgármesteri hivatalban lazítani is tudnak - Temérdek hercegnő, szuperhős, tigris, focista és egy kengurunak öltözött képviselő hódította meg a szombathelyi városházát. Pénteken délután három órakor – lehet, hogy sokak nagy meglepetésére – gyerekek, szülők és nagyszülők kezdtek el szállingózni a szombathelyi városházára, sokan közülük jelmezbe öltözve. Ennek egy igazán egyszerű oka volt: jótékonysági sütivásárral egybekötött farsangi mulatságot rendezett a városvezetés a szombathelyi gyerekeknek.

Jótékonysági sütivásár és farsang a városházán
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu