Hildebrand Istvánról nevezik el a Savaria Mozi nagytermét

A Kossuth-díjas operatőr, filmrendező, a Nemzet Művésze posztumusz életműdíjat is kap.

Hildebrand István Kossuth-díjas operatőr, filmrendező, a Nemzet Művésze nevét fogja viselni a szombathelyi Savaria Mozi nagyterme. A háromnapos Savaria Filmszemle utolsó napján, május 13-án délután 16 órakor, összekapcsolva a Filmszemle díjátadójával, avatják fel az új nevet viselő nagytermet, és átadják a neves művésznek, posztumusz, az Életműdíjat, amelyet özvegye fog átvenni – írja a wssz.hu.

Hildebrand István
Stekovics Gáspár

Hildebrand István Felsőcsatáron gyerekeskedett, és hosszú, sikeres élete végéig nagy szeretettel emlegette a települést, és az ott élőket. Május 13-án, délelőtt a Jávor Pál teremben versenyfilmeket vetítenek, a Nagyterem avatója után még lesz egy közönségtalálkozó Muhi András Pires filmrendezővel és Szilágyi Áron olimpiai bajnokkal, majd este fél kilenctől a Psyché című filmet vetítik, Hildebrand István egyik legfontosabb munkáját.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra