Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy év után újra hóágyúznak Rétfaluban

A Soprontól mintegy 20 kilométerre található síterepen egy év kihagyás után ismét hóágyúznak, a határzár azonban nem kedvez a turizmusnak.

Az elmúlt és az elkövetkezendő napok hideg időjárása lehetővé tette, hogy egy év kihagyás után újra működésbe hozhassák a sípályát és a sífelvonót Rétfalun (Wiesen), a Nagymartoni járásban. A településen belül, egy domboldalban létrehozott sípályáról pár éve az Ikvahír írt egy hosszabb cikket, összehasonlítva a Dalos-hegyi sípályával.

Hóágyúzás a rétfalui sípályán
Schiklub Wiesen

A két síterep nagyban hasonlít egymásra, egy jelentős különbség azonban mégis van: Rétfaluban hóágyúzzák is a pályát, amennyiben nincs megfelelő mennyiségű hó. Most pedig ez a helyzet, a Schiklub Wiesen közösségi oldalon pedig számtalan fotót és videót is láthatunk a műveletről.

Üröm az örömben ugyanakkor, hogy a határellenőrzés és a kötelező karantén miatt Magyarországról most biztosan nem lehet ausztriai síterepeket látogatni, még akkor sem, ha az mindössze 20 kilométerre található Soprontól.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Helyek

Tovább az oldalra