Hogyan gyúrjuk fel magunkat ideális fideszkatonává?

Káderéknél nem töltenek fel állásajánlatot a profession.hu-ra, viszont mindenki szeretné tudni, vajon milyen feltételekkel lehet tűzközelbe kerülni. Segítünk!

Valljuk be, a Fiatal Demokraták Szövetsége egy remek képződmény, tele csillogó elmékkel, amely elmék csillogását csak egyvalami utasítja maga mögé, mégpedig azok sokszínűsége. Annyiféle csodálatos ember ül felpeckelt figyelemmel, a választók iránti tenniakarástól fűtve azokban a parlamenti padsorokban és városházi üléstermekben, hogy náluk már csak azok csodálatosabbak, akik kormánybarát darukezelőkként a háttérben megbújva mozgatják a szálakat. Sokan vannak és sokfélék ők, frakciótagoktól a polgármesterig, újságíró havertól az elemző-tanácsadóig, és közülük nagyon sokról legendaszámba menő sztorikat lehet olvasni hetedhét megyén át.

És, amiként a törökök és a Habsburgok karakterét is történelemkönyvekből kirakóztuk össze a középiskolában, úgy talán ezen kalandos sajtóregék alapján sem nehéz kitalálni azt, hogy milyen tulajdonságokkal bír az ideális pártkáder. Pontokba szedjük a tippjeinket, és jöhetnek az Önöké is kommentben, hátha segítünk annak, aki szintén szeretné a jövőben minden energiáját a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe gyömöszölni! Ne legyünk az ő akadálya!

1. Vidám, fiatalos kommunikáció

A kevesebb néha több, sőt, néha szórakoztatóbb is - a nagy büdös semmi meg egyenlő a példaértékű reakcióval! Ezt az alapvetést valószínűleg már az első Alapszintű Sajtókezelői Kurzuson elsajátítják a Fidesz lángoló elméi, hogy ha később ráunnának az előadásokra bejárásra, akkor se feledjék. Hogy ez így lehet, arra szolgálhat bizonyítékul akár az átlátszó.hu által a közpénzek felhasználása kapcsán indított adatigénylési perek sokasága , de ne feledjük az olyan frappáns megoldásokat sem, amikor például a megbecsült, gyönyörű szál államtitkár, Lázár János egy mosollyá összeálló két darab írásjellel válaszol egy magyar hírportál féltucat kérdésére. Micsoda snájdig riposzt!

(Forrás: hir24)
Nyugat.hu

2. Páratlan érdekérvényesítő képesség

Miskolc Fideszes alpolgármestere, a nagyszerű Zsiga Marcell nem csak azzal írta be magát a napi hírek közé, hogy két helyről is kapott költségtérítést, de most már azzal is, hogy elintézte: az utcát, ahova frissen költözött, három héten belül aszfaltozza le az önkormányzat hétmillió forintból - és persze csak addig, ahol az ő háza található . Aki feljebb lakik, az intézzen sima utat magának! Mi ez, ha nem a Legmagasabb Szintű Helyi Érdekérvényesítési Vizsga csillagos ötössel való zárása?

3. Rutin nem csak a szavak, de a tettek mezején is

Aki még egy államtitkári vagy alpolgármesteri rangnál is magasabbra, mondjuk egy kormányfői tanácsadói posztig szeretne létrázni, az jó, ha tudja, hogy ez is komoly kvalitásokat követel! A kivételes képességű Habony Árpádról, a fantasztikus országvezér Orbán Viktor személyes tanácsadójáról például azt derítette ki a Magyar Narancs (a teljes cikk a lap csütörtöki számában lesz olvasható), hogy két éve garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélte a Fővárosi Bíróság, miután csodálatos Lexus terepjárója elé a zebrán lelépett valami nagyképű házaspár, ő pedig ezt nem hagyta, és megleckéztette a polgáriatlan magatartást tanúsító férjet és feleséget .

Ne feledjük, a tettek mezején egy szombathelyi fideszesnek, a feddhetetlen és végtelenül szimpatikus Szakály Gábornak is van tapasztalata , és ő még egy drámatagozatosokat megszégyenítő, gyönyörűen felkötött karral és primadonnásan szenvedő arckifejezéssel is megtoldotta ezt. Csak bámulunk az ő tehetségén is!

Habony Árpád a Tumblr ismeretlen művésze szerint
Nyugat.hu

4. Bajtársias kitartás jóban, rosszban

Tudjuk, hogy a nyájas olvasó türelme is véges, mint a derék Kövér László mitikus bajusza, ezért gyorstalpalónkat ezzel a bekezdéssel zárjuk, ami azonban lehet még valaminek a kezdete is, hiszen e téma oly bőkezűen adakozik, ha példákról van szó! És ha már házelnök úr szóba került, azzal folytatjuk, hogyan lapogatta ő meg képletesen publicista barátjának, Bayer Zsoltnak a vállát, annak ellenére, hogy utóbbit nemrég micsoda aljas sortűz alá helyezte a média. Egy fideszes ne tagadja meg a fideszest, mert a fideszes jót tesz, a balliberális média meg csak félremagyarázza ezeket a fennkölt, jó szavakat!

Ez volt tehát kádertalpalónk utolsó pontja, vagy mondjuk úgy, hogy az első felvonás utolsója. Olvasóinktól a kommentekben természetesen várjuk azon további képességek sorolását, amelyekben ennek az Igazi Redszerváltó Pártnak az előkelő tagjai, nobilis vezetői, odaadó háttéremberei bővelkednek! Jelige: a jótól nem szégyen tanulni!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény