Újabb, nettó 5,9 milliárdos szerződést vett el Homlok Zsolttól az apósa, Mészáros Lőrinc

A Haladás tulajdonosa és elnöke a hónap elején egy 14 milliárdos és egy 48 milliárdos munkát már elveszített.

Március 14-én jelent meg a Homlok Zsolt többségi tulajdonában lévő VASÚTVILL honlapján a hír, hogy az OPUS TITÁSZ Zrt. azonnali hatállyal felmondta januárban megkötött szerződésüket. A közleményt a szabadeuropa.hu vette észre.

Homlok Zsolt vállalkozásai leépítésére kényszerülhet

A szerződés a miskolci ipari parkban egy alállomás megépítéséről szólt, értéke nettó 5,9 milliárd forint. Az Opus TITÁSZ Zrt. Mészáros Lőrincé, aki Homlok Zsolt apósa.

Homlok Zsolt tavalyelőtt, a kőszegi vasútvonal felújításának bejelentésekor
Mészáros D. Zsolt

A szerződést januárban írták alá, most a "műszaki tartalom lényeges változása" indokkal mondta fel a szerződést a fővállalkozó Opus TITÁSZ Zrt. A VASÚTVILL a közleményben azt is írta, hogy ha nem sikerül pótolni a kiesett megrendelést, akkor kapacitásaik csökkentésére kényszerülnek. Ami magyarul azt jelenti, hogy embereket kell elküldeniük, mert nem lesz elég munkája a cégnek.

Megromlott házasság, üzleti érdek a háttérben

Nem ez az első szerződés, amiből Mészáros Lőrinc kizárja lányának férjét, Homlok Zsoltot. Március elején mi is megírtuk Úgy tűnik, kegyvesztett lett Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje 2023. March 03. 20:40 , hogy úgy tűnik, Homlok Zsolt kegyvesztett lett. Akkor ugyanis két vasúti fejlesztésből tette ki Mészáros Lőrinc, ráadásul mindezt a teljesítés utolsó fázisában.

A két elúszott beruházás

 • a Püspökladány–Biharkeresztes vasútvonal villamosítása 48 milliárd forintból és a
 • a váci vasútállomás villamos felújítása 14 milliárdért.
 • Lapinformációk szerint a kegyvesztés okai között állhatnak üzleti és személyes okok is. A Szabad Európa úgy tudja, a professzionális vasútépítőnek számító Homlok Zsolt nehezen viselte, hogy a beruházásoknál mindenhol meg kellett elégednie az alvállalkozói státusszal, és Mészáros Lőrinccel való kapcsolatának az sem használt – és ezt lapunk is több forrásból hallotta -, hogy megromlott a házassága Mészáros Lőrinc lányával, Ágnessel.

  Homlok Zsolt és Mészáros Ágnes 2017-ben, házasságkötésük évében
  haladás.hu

  A házasság megromlásáról szóló hírt azóta sem cáfolta senki, de Mészáros Ágnes januárban távozott a VASÚTVILL felügyelőbizottságából, ahová 2019-ben választották be.

  Homlok Zsolt cégei számtalan beruházás kivitelezői voltak Öt szombathelyi közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc veje az utóbbi bő két évben 2020. February 12. 15:59 Szombathelyen és környékén is, ráadásul tavaly nyár óta már hivatalosan is ő a Haladás többségi tulajdonosa Hivatalosan is Homlok Zsolt lett a Szombathelyi Haladás többségi tulajdonosa 2022. July 01. 16:50 .

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet