Eddig: 413 520 / 3 000 000 Ft, 29 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Úgy tűnik, kegyvesztett lett Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje

A Haladás tulajdonosától, a NER nagy vasútépítőjétől két projektet is elvett Mészáros Lőrinc. Magánéleti okai lehetnek.

Egy évvel ezelőtt adták át Átadták a 3,32 milliárd forintból felújított Szombathely-Kőszeg vasutat 2022. March 26. 11:50 a 3,3 milliárd forintért felújított Szombathely-Kőszeg vasútvonalat. A nagy eseményen, akárcsak a 2021-es projektindítón Indul a Kőszeg-Szombathely-vonal 3,2 milliárdos felújítása, három hónapig vonatpótló buszok járnak 2021. June 01. 14:25 , mindenki megjelent, aki számít. Kőszegen ott volt Hende Csaba és Ágh Péter az országgyűlési képviselők, Básthy Béla polgármester, Kövesdi Szilád GYSEV-vezérigazgató és Homlok Zsolt, a kivitelező cég ügyvezetője.

Ha lesznek is még vasútépítések Vas megyében, az utóbbival már nem biztos, hogy találkozunk.

GYSEV sajtótájékoztató
Hende Caba, Básthy Béla, Homlok Zsolt, Ágh Péter és Kövesdi Szilád GYSEV-vezérigazgató Kőszegen, a 2021-es vasúti projektindítón.
Mészáros D. Zsolt

„Mészáros Lőrinc cége fővállalkozóként indoklás nélkül, a teljesítés utolsó fázisában tette ki Homlok Zsolt kft.-jét két fontos vasúti beruházásból” – írja a VASÚTVILL közleményére hivatkozva a Szabad Európa .

A közleményben az olvasható, hogy a fővállalkozó két fontos vasúti fejlesztésben is felmondta a VASÚTVILL-lel a kivitelezői szerződést, így „a társaság jelenleg rendelkezésre álló kapacitásainak 2023. évi terv szerinti kihasználtsága várhatóan jelentősen csökken”.

A két elúszott beruházás

 • a Püspökladány–Biharkeresztes vasútvonal villamosítása és a
 • a váci vasútállomás villamos felújítása.
 • A közleményben nincs említve, de a lap tényként közli, hogy a fővállalkozó cég az R-Kord Kft., Mészáros Lőrinc tulajdona.

  A VASÚTVILL-ben pedig – áttételeken keresztül - tulajdonos Homlok Zsolt, aki 2017-ben vette feleségül Benősül Mészáros Lőrinc családjába a HVSE elnöke 2017. May 29. 19:34 Mészáros Lőrinc lányát, Ágnest, aki aztán felügyelőbizottsági tag lett a cégnél.

  Homlok Zsolt professzionális vasútépítő, aki korábban a Swietelskynek is dolgozott. Nem tudni, hogy felmerültek minőségi kifogások a szerződés felbontásakor
  Mészáros D. Zsolt

  Lapinformációk szerint a kegyvesztés okai között vannak üzletiek és személyek is. A Szabad Európa úgy tudja, a professzionális vasútépítőnek számító Homlok Zsolt nehezen viselte, hogy a beruházásoknál mindenhol meg kellett elégednie az alvállalkozói státusszal, és Mészáros Lőrinccel való kapcsolatának az sem használt – és ezt lapunk is több forrásból hallotta -, hogy megromlott Ágnessel való házassága.

  Homlok Zsolt cégei számtalan beruházás kivitelezői voltak Öt szombathelyi közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc veje az utóbbi bő két évben 2020. February 12. 15:59 Szombathelyen és környékén, ráadásul tavaly nyár óta már hivatalosan is a Haladás többségi tulajdonosa Hivatalosan is Homlok Zsolt lett a Szombathelyi Haladás többségi tulajdonosa 2022. July 01. 16:50 .

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság

  Tovább az oldalra