Öt szombathelyi közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc veje az utóbbi bő két évben

Plusz egy, a várost érintő vasútvonalat is a Homlok Zrt. újított fel.

Rövid idő alatt jutott komoly gazdasági szerephez és befolyáshoz Szombathelyen Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje.

Homlok neve 2015-ben merült fel először Szombathelyen, amikor a Swietelsky nevében szponzori szerződést kötött A Szombathelyi Haladás mától nem Szombathelyi Haladás 2015. January 15. 10:27 a Haladás futballcsapattal, ez a szerződés összesen három évet élt, Hétvégén indul a bajnokság 2018. July 17. 18:12 Homlok Zsoltot 2016 nyarán leváltották Veszélyben a Haladás támogatása? Homlok Zsoltot leváltották a Swietelsky éléről 2016. September 07. 08:42 a Swietelsky Vasúttechnika Kft. éléről, és úgy tűnt, Homlok Zsolt csillaga leáldozóban van.

Homlok Zsolt és felesége, Mészáros Ágnes
haladás.hu

2017 júniusában aztán Homlok Zsolt elvette Mészáros Ágnest, Benősül Mészáros Lőrinc családjába a HVSE elnöke 2017. May 29. 19:34 Mészáros Lőrinc lányát, és hirtelen elindultak a dolgai is. A Swietelskytől történt távozása után alapította meg a Homlok Zrt.-t, ami először vasútépítési munkákban utazott. Többek között Hegyeshalom-Rajka országhatár vasútvonalat is ők újították fel.

De Szombathelyen is kiválóan teljesít a Homlok Zrt. Ha már vasútról írtunk, a Szombathely és Székesfehérvár közti vasútvonalat is ők újították fel 2018-ban.

A már elkészült szombathelyi munkák

Szombathelyen az első önkormányzati közbeszerzést 2018-ban nyerték, a Sportliget felújítására. Mészáros Lőrinc veje kelti új életre a szombathelyi sportligetet 2019. January 07. 13:20 Ez a munka nettó 730,77 millió forintba került, és ehhez jött még az Aranypatakra épített gyalogos fahíd nettó 27,2 millió forintért.

A felújított Sportliget
Szombathely.hu/Cseh Gábor

A Homlok Zrt. 2019 februárja és augusztusa között felújított egy bölcsődét is, a Csodaország bölcsőde felújítása Elkészült a szombathelyi Csodaország Bölcsőde korszerűsítése 2019. November 14. 11:14 nettó 71 millió forintba került.

A folyamatban lévő szombathelyi munkák

A Homlok Zrt. nyerte el a Víztorony felújítását Hosszú rákészülés után megkezdték a szombathelyi víztorony felújítását 2019. September 09. 10:28 is. Bő féléves szünet után tavaly szeptemberben kezdték el a munkát, Hosszú rákészülés után megkezdték a szombathelyi víztorony felújítását 2019. September 09. 10:28 idén tavaszra végezniük kell, a költség 500 millió forint.

Így néz ki most a felújítás alatt álló Víztorony.
Mészáros D. Zsolt

A legnagyobb falat a Képtár jelenleg is zajló felújítása. A Homlok Zrt. kicsivel több, mint 838 millió forintos ajánlattal nyerte el a beruházást, Mészáros Lőrinc veje sorra nyeri a szombathelyi munkákat, most éppen a Képtár felújítását kapta meg 2019. October 09. 10:36 a munka állásáról és a tervekről tavaly december 10-én tartottak sajtótájékoztatót. Külső és belső mocorgás a Szombathelyi Képtár körül 2019. December 10. 16:20 A Képtárról február elején beszélgettünk Csapláros Andrea igazgatóval. Mi van a Szombathelyi Képtár fehér homlokzata mögött? - beszélgetés Csapláros Andrea múzeumigazgatóval 2020. February 02. 11:24

Leszedik a Képtár falán lévő logót tavaly ősszel.
Szilágyi József (telefonos fotó)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet