Tudja, honnan érkeztek és mit csinálnak a Markusovszkynál állomásozó katonák?

Ha még nem, majd most megtudja!

Október 1-je óta teljesítenek szolgálatot a drapp ruhások a szombathelyi Markusovszky Kórházban, hogy könnyítsék az amúgy még így is extrém módon leterhelt egészségügyi dolgozók munkáját.

A katonák megjelenése az egészségügyben eleinte sokakban keltett feszültséget, végtére is a terepmintás egyenruha a legtöbbünk fejében valamiféle háborúval, fegyveres konfliktussal és erőszakkal párosul.

Habár a katonai egyenruhának nagyon határozott pszichológiai üzenete van, ebbe most nem mennénk bele, meg amúgy is van egy elég jó kis írásunk, Egyenruhák, bilincsek, erőszak - Iskolaőrök a kormánymesékben és a valóság 2020. October 21. 07:34 amiben többek közt erről is szó esik. De mostanra kiderült, hogy nem azért jelentek meg egyenruhások a kórházakban, hogy haptákba állítsák az intenzíven fekvő betegeket és fegyverrel sürgessék meg a cigiszünetet.

Az egészségügy munkáját jöttek segíteni, elsősorban olyan feladatokat látnak el, amihez nem kell orvosi vagy ápolói végzettség, ezzel sok terhet levéve a kórház dolgozóinak válláról.

Markusovszky kórház
Mészáros Zsolt

Október 1-jén a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér katonái érkeztek Szombathelyre. A kórház sürgősségi osztályának mentőbejáratánál állítottak fel két sátrat, amik azóta előszűrő pontként működnek.

November elején pedig Székesfehérvárról érkeztek a Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái. Ők testhőmérsékletet mérnek a látogatók és dolgozók belépésekor, illetve betegirányítási, útbaigazítási, betegkísérési, adminisztrációs és logisztikai feladatokban segítenek – írja a honvedelem.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tudtad-e?