Horribilis pótdíjat kell fizetnie, ha lejárt matricával használja az autópályát

Van menekülőút, de az is pénzbe kerül.

Lejárt a 2023-as évre megváltott autópálya matricák érvényessége január 31-én, éjfélkor, így ma már csak azoknak hajthatnak fel pótdíj fizetése nélkül az autópályákra, akik kiváltották az idei évre szólókat - írja a feol.hu.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Mint írják, a hivatalos honlap szerint a jogosulatlan úthasználat miatt a tulajdonosnak vagy üzembentartónak a gépjármű kategóriájának megfelelő pótdíjat kell fizetnie.

Ez a D1, D2 és U kategóriába esőknek 60 napon belüli fizetés estén 21 830 forintot jelent, 60 napon túli fizetéskor pedig 87 270 forint pótdíjat. B2 esetén 60 napon belül ez az összeg 98 160 forint, míg 60 napon túl 392 610 forint.

Csak az mentesítheti a bírság megfizetése alól a fizetős szakaszra jogosulatlanul felhajtót, ha az esettől számítva maximum 60 percen belül megvásárolja az úthasználati jogosultságot.

Illetve a jogosulatlan úthasználat miatt kiszabott pótdíjak a fizetési felszólítást követően kiválthatóak az éves országos matrica megvásárlásával – hívja fel a lehetőségre a figyelmet az autopalyamatrica.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos