Ma éjféltől másodfokú hőségriadó van érvényben

A nagy karneválozásban is figyeljünk a folyadékpótlásra.

FELHÍVÁS

Az Országos Tisztifőorvos 2015. augusztus 29-én 00.00 órától 2015. szeptember 1-jén 24.00 óráig 2. fokú hőségriasztást adott ki. Tájékoztatjuk Önöket, hogy az igénybe vehető légkondicionált közintézmény városunkban az intézmény nyitvatartási idejében a Városháza – földszinti aula (Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.). Emellett a nyitva tartási időben igénybe vehető még:
- az Interspar áruház közösségi tere
- a TESCO áruház közösségi tere
- a FAMILY Center közösségi tere
- a Savaria Plaza közösségi tere.
Szombathely város területén a lakosság számára a következő közkifolyók és ivókutak állnak rendelkezésre:
Közkifolyók:
- Győzelem utca – Paál László utca sarok
- Győzelem utca – Izsó Miklós utca sarok
- Szatmár utca – Jávor utca sarok
- Szatmár utca 6.
- Jáki út
- Zanati út 23.
- Május 1. utca – Verseny utca sarok
- Dombtető utca 12/A.
- Egressy utca – Orgona utca sarok
- Nagy Lajos király utca 6.
- Nagy Lajos király utca 22.
- Márton Áron utca
Ivókutak:
- Fő tér
- Gyöngyösparti sétány
- Gáyer-park.
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy hőség esetén lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a napon, ügyeljenek a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásra, részesítsék előnyben a vizet, ásványvizet, teát, szénsavmentes üdítőket, leveseket. A kávét, az alkohol tartalmú italokat, a magas koffein- és cukortartalmú szénszavas üdítőket lehetőleg kerüljék.
Csecsemőket, kisgyermekeket árnyékban levegőztessék, széles karimájú kalappal védjék. A gyermekeket mindig kínálják bőségesen folyadékkal. Idősek és krónikus betegségekben szenvedők a gyógyszeres kezelés mellett fokozottan figyeljenek a megfelelő folyadékpótlásra. Gyerekeket, állatot zárt, szellőzés nélküli parkoló autóban ne hagyjanak.
Figyeljenek embertársaikra!
Bevásárlást, ügyintézést lehetőleg ne a nap legmelegebb óráira időzítsék.

Szombathely, Megyei Jogú Város

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál