Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

De hova tűnt a Balfi ásványvíz?

Nincs a boltok polcain, a palackozóüzemben áll a termelés.

Sopron és környéke kedvelt ásványvize országszerte eltűnt a boltok polcairól. Balfon járva az is feltűnő, hogy egyáltalán nincs élet a palackozóüzem környékén, a szokásos kamionsornak nyoma sincs, az épületben csend honol. Ezen kívül feltűnő, hogy a régi kútból olyan mennyiségben ömlik a víz, hogy a cső már a vízszint alá került, a közeli vízelvezető árkok pedig csurig vannak.

Telítődtek vízzel az árkok Balfon
enyugat.hu

Kerestük az üzemeltető Pet-Pack Kft.-t, de egyelőre nem kaptunk választ arra, miért állt le, illetve mikor indulhat újra a termelés. A Mfor.hu cikke szerint ugyanakkor a céghez köthető három ásványvíz-palackozóból egyet megvett a MOL-hoz tartozó Fonte Viva Kft., mégpedig azt, ami Csányon található és Pannon-Aqua néven fut. A Balfi és a Visegrádi továbbra is a Pet-Pack-nál maradt.

Ömlik a víz a régi kútból Balfon
enyugat.hu

A Mfor.hu ugyanakkor azt is írja , hogy A Pet-Pack a céges beszámolók szerint nincs túl jó bőrben. A korábban évekig nagyjából 4,5 milliárd forintos szinten mozgó nettó árbevételük már 2019-ben 3,1 milliárdra csökkent, az első koronavírus-évben pedig tovább apadt, 2,8 milliárdra. Profit viszont az erős években se termett nekik, 2016-ot 341 milliós, 2017-et 425 milliós, 2018-at 247 milliós, 2019-et 438 milliós, a 2020-at pedig 317 milliós veszteséggel zárták, ráadásul három végrehajtás is folyamatban van ellenük.

Eltűnt a boltok polcairól a Balfi ásványvíz
enyugat.hu
A balfi palackozóüzemben csend honol
enyugat.hu

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Gazdaság