Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Befagyott az állami támogatás, mégsem jönnek környezetbarát kukásautók Szombathelyre

Bő egy éve jelentették be, hogy Szombathely minisztériumi pályázatot nyert.

Tavaly februárban jelentette be Nem lesznek olyan büdösek a szombathelyi kukásautók, 806 milliót kapott a cseréjükre az önkormányzat 2020. February 24. 12:44 a városvezetés, hogy Szombathely 806 millió forintot nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán, ebből a pénzből pedig hulladékkezelésben használt járműveket és gépeket vásárolhatnak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a pályázatot még az előző városvezetés nyújtotta be, a pénzből nem csak a kukásautók lecserélését tervezték, de 240 millióért akartak venni egy speciális gépet is, ami a szeméthalmok alján összegyűlő, úgynevezett csurgalékvíz kezelését végzi.

Úgy számoltak, hogy az új járműveket, gépeket az önkormányzat ingyen átadja a saját hulladékkezelő cégének, a Szomhull Kft.-nek.

Maradnak a megszokott, régi kukásautók.

Nemrég viszont kiderült, hogy a szép tervekből nem lesz semmi. Az okokat nem ismerjük, de a szombathelyi városházán megerősítették, hogy megállt, gyakorlatilag befagyott a folyamat, a pályázaton elnyert pénz nem érkezett meg Szombathelyre.

A helyzet ismeretében valószínű, hogy a jelenleg használt, büdös és környezetszennyező kukásautók még jó darabig a rendszerben maradnak.

Eközben elektromos kukásautók érkeztek Debrecenbe

Négy elektromos meghajtású hulladékgyűjtő járművet adtak át Debrecenben március 25-én – adta hírül az MTI. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium teljes anyagi támogatásából a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. 512 millió forint értékben vásárolta meg a négy járművet, amelyek közül egy a megyeszékhelyen, a többi három pedig Berettyóújfaluban, Hajdúszoboszlón és Hajdúböszörményben fog munkába állni.

A hulladékgazdálkodás, hulladékkezelés területén négy éve tartó állami ámokfutásról nemrég írtunk összefoglaló cikket. Négy évig tartó ámokfutás, több mint százmilliárd forint eltapsolása után a teljes hulladékgazdálkodást elnyeli egy érdekcsoport March 22. 15:05

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra