Befagyott az állami támogatás, mégsem jönnek környezetbarát kukásautók Szombathelyre

Bő egy éve jelentették be, hogy Szombathely minisztériumi pályázatot nyert.

Tavaly februárban jelentette be Nem lesznek olyan büdösek a szombathelyi kukásautók, 806 milliót kapott a cseréjükre az önkormányzat 2020. February 24. 12:44 a városvezetés, hogy Szombathely 806 millió forintot nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán, ebből a pénzből pedig hulladékkezelésben használt járműveket és gépeket vásárolhatnak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a pályázatot még az előző városvezetés nyújtotta be, a pénzből nem csak a kukásautók lecserélését tervezték, de 240 millióért akartak venni egy speciális gépet is, ami a szeméthalmok alján összegyűlő, úgynevezett csurgalékvíz kezelését végzi.

Úgy számoltak, hogy az új járműveket, gépeket az önkormányzat ingyen átadja a saját hulladékkezelő cégének, a Szomhull Kft.-nek.

Maradnak a megszokott, régi kukásautók.

Nemrég viszont kiderült, hogy a szép tervekből nem lesz semmi. Az okokat nem ismerjük, de a szombathelyi városházán megerősítették, hogy megállt, gyakorlatilag befagyott a folyamat, a pályázaton elnyert pénz nem érkezett meg Szombathelyre.

A helyzet ismeretében valószínű, hogy a jelenleg használt, büdös és környezetszennyező kukásautók még jó darabig a rendszerben maradnak.

Eközben elektromos kukásautók érkeztek Debrecenbe

Négy elektromos meghajtású hulladékgyűjtő járművet adtak át Debrecenben március 25-én – adta hírül az MTI. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium teljes anyagi támogatásából a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. 512 millió forint értékben vásárolta meg a négy járművet, amelyek közül egy a megyeszékhelyen, a többi három pedig Berettyóújfaluban, Hajdúszoboszlón és Hajdúböszörményben fog munkába állni.

A hulladékgazdálkodás, hulladékkezelés területén négy éve tartó állami ámokfutásról nemrég írtunk összefoglaló cikket. Négy évig tartó ámokfutás, több mint százmilliárd forint eltapsolása után a teljes hulladékgazdálkodást elnyeli egy érdekcsoport 2021. March 22. 15:05

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet