Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem lesznek olyan büdösek a szombathelyi kukásautók, 806 milliót kapott a cseréjükre az önkormányzat

A városvezetés abban is bizakodó, hogy sikerül megoldani a sok pénzbe kerülő jelenlegi helyzetet.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán 806 millió forintot nyert a város – jelentette be mai, hirtelen összehívott sajtótájékoztatóján Horváth Attila (Éljen Szombathely) alpolgármester. Hozzátette, a pénzből a hulladékkezelésben használt járműveket és gépeket vásárolhatnak.

Horváth Attila köszönetet mondott a pályázatban közreműködőknek, és az előző városvezetésnek is, hiszen még ők nyújtották be a pályázati anyagot.

A pénzből nem csak a kukásautókat cserélik le – az újak nem lesznek ilyen büdösek, jegyezte meg az alpolgármester –, de 240 millióért beszereznek egy gépet, ami az úgynevezett csurgalékvíz kezelését végzi. Megtudtuk, hogy a csurgalékvíz az a folyadék, ami a szeméthalmok alján összegyűlik. Az új járműveket, gépeket az önkormányzat ingyen átadja a Szomhull Kft-nek.

Németh Ákos környezetvédelmi tanácsnok hozzátette, tíz járművet cserélnek le, környezetbarátabb és olcsóbban működtethetőkre. Plusz vásárolnak egy új hulladéktömörítőt, ilyen gépe jelenleg nincs a városnak. Ez arra szolgál, hogy a hulladéklerakóban tömörítse a hulladékot, ami így kisebb helyen elfér, jelenleg már komoly gondok vannak a lerakók kapacitásával.

Horváth Gábor

Kérdésünkre Horváth Attila megerősítette, hogy polgármesteri szinten folynak a tárgyalások a hulladékkezelési gondokról, Regionálisan szervezik újjá a hulladékszállítást? 2020. February 06. 13:24 a jelenlegi egyetlen érintett sem állítja, hogy jól működik a rendszer. Arról is beszélt, hogy az állami kukaholding, az NHKV működésével Mintegy féléves csúszással kapja meg a Szomhull a hulladékszállításért járó pénzt, és akkor sem az egészet 2020. January 28. 07:42 sem elégedett senki, de egyelőre nem tudni, hova vezetnek a dolgok, ez nem az önkormányzat hatásköre.

De a Szomhullnak és a SZOVA-nak fel kell készülnie a változásokra, ebben is segít a most elnyert 806 millió forint – mondta az alpolgármester.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra