Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem lesznek olyan büdösek a szombathelyi kukásautók, 806 milliót kapott a cseréjükre az önkormányzat

A városvezetés abban is bizakodó, hogy sikerül megoldani a sok pénzbe kerülő jelenlegi helyzetet.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán 806 millió forintot nyert a város – jelentette be mai, hirtelen összehívott sajtótájékoztatóján Horváth Attila (Éljen Szombathely) alpolgármester. Hozzátette, a pénzből a hulladékkezelésben használt járműveket és gépeket vásárolhatnak.

Horváth Attila köszönetet mondott a pályázatban közreműködőknek, és az előző városvezetésnek is, hiszen még ők nyújtották be a pályázati anyagot.

A pénzből nem csak a kukásautókat cserélik le – az újak nem lesznek ilyen büdösek, jegyezte meg az alpolgármester –, de 240 millióért beszereznek egy gépet, ami az úgynevezett csurgalékvíz kezelését végzi. Megtudtuk, hogy a csurgalékvíz az a folyadék, ami a szeméthalmok alján összegyűlik. Az új járműveket, gépeket az önkormányzat ingyen átadja a Szomhull Kft-nek.

Németh Ákos környezetvédelmi tanácsnok hozzátette, tíz járművet cserélnek le, környezetbarátabb és olcsóbban működtethetőkre. Plusz vásárolnak egy új hulladéktömörítőt, ilyen gépe jelenleg nincs a városnak. Ez arra szolgál, hogy a hulladéklerakóban tömörítse a hulladékot, ami így kisebb helyen elfér, jelenleg már komoly gondok vannak a lerakók kapacitásával.

Horváth Gábor

Kérdésünkre Horváth Attila megerősítette, hogy polgármesteri szinten folynak a tárgyalások a hulladékkezelési gondokról, Regionálisan szervezik újjá a hulladékszállítást? 2020. February 06. 13:24 a jelenlegi egyetlen érintett sem állítja, hogy jól működik a rendszer. Arról is beszélt, hogy az állami kukaholding, az NHKV működésével Mintegy féléves csúszással kapja meg a Szomhull a hulladékszállításért járó pénzt, és akkor sem az egészet 2020. January 28. 07:42 sem elégedett senki, de egyelőre nem tudni, hova vezetnek a dolgok, ez nem az önkormányzat hatásköre.

De a Szomhullnak és a SZOVA-nak fel kell készülnie a változásokra, ebben is segít a most elnyert 806 millió forint – mondta az alpolgármester.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra