Nekünk stadion kell!

„Hassa át mindannyiunkat a jól végzett munka fölött érzett büszkeség, és legyen a Pancho Aréna az újjászületés szimbóluma”. (S.P. volt köztársasági elnök).

16:00 - leleplezték Puskás Ferenc szobrát Felcsúton. 16:30 – Jeles egyházi és világi vendégek jelenlétében felszentelték és megáldották a 3800 nézőt befogadni képes Pancho Arénát az 1800 lelket számláló Felcsúton. Este a Puskás Suzuki Kupa labdarúgótorna keretében avatták fel az Orbán Viktor szomszédságában épített foci-szentélyt.

Húsvéthétfő. Hát, nem is tudom. Puskás (Pancho) Suzuki. Ez egy ilyen ökumenikus húsvét volt. Kitalálják, mi a közös bennük? Hogy mindegyik a miénk. Puskás, Felcsút, a Pancho Aréna, Orbán. És persze a Suzuki. Meg a húsvéthétfő.

Nekünk stadion kell. Ez lehet 2014 húsvétjának (sport)világi üzenete, legalábbis V. Orbán újraválasztott miniszterelnökünk felcsúti jelenése alapján. Pancho Aréna. Urbi et Orbi – a városnak és a földkerekségnek.

Olyan ország ez, ahol az ember először röhögve a térdét csapkodja, és még a könnyei is potyogni kezdenek – aztán a röhögés mosollyá fakul, amely kezdetben elnéző, majd kínos. Végül a térdcsapkodó kezek a szemeket törölgetik, no, nem a mosoly fakasztotta könnyek miatt, hanem mert nem tudunk, nem akarunk hinni nekik (Sohase higgyetek a szemeteknek – Zorán).

Sohasem hazudtam. Forradalom a szavazófülkékben. Nemzeti Együttműködés Rendszere. Schmitt Pál köztársasági elnök. 1848 és 1956 örökösei vagyunk. Húsvéthétfőn felszentelték és átadták Orbán Viktor szülőfalujában a 3800 férőhelyes stadiont.

Emberek, mi kell még nekünk? Felcsútunk és Mohácsunk van már. Talán egy vereség Gibraltártól a nyilván Mohácson felépülő Legnagyobb Nemzeti Győzelem Stadionjában. Vagy még az sem lesz elég. Vereségekhez szokott fajta vagyunk. Inkább nem idézem most Ady Endrét, mert ide vonatkozó versének néhány sora félreérthetően is aktualizálható. Ha kedvük van, lapozzák fel valahol, érdemes.

Addig is - kellemes kijózanodást mindenkinek!

P.S. 1:0-ra kikapott a Realtól a Felcsút az új stadionban

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény