Mi lesz itt húsz év múlva?

Most képzeljük el, ahogyan a vénöreg Orbán mint ellenzéki haza ücsörög bepelenkázva, és boldog karácsonyt kíván a függöny mögül.

Azt mondta a kedves vezető tegnap a parlamentben, ha veszít is jövőre, akkor is marad a nyakunkon, illetve a mostani ellenzék nyakán, és még húsz évig fog ücsörögni képviselőként az ódon falak között. Vajda ugrott be elsőként, meg a hegyei, akiknek a jege húsz év múlva az ő szíve voltak, amit nem bántott már a szenvedély. Másodjára a most megült születésnap, az ötvennyolcadik, ami alapján Orbán azt delirálja, hogy hetvennyolc évesen még ott rontja a levegőt. Aztán sorban az ellenzéki léte kordonbontással, a haza ellenzéki létének tagadásával, és mindazzal, ami ebből fakadt.

Most képzeljük el, ahogyan a vénöreg Orbán mint ellenzéki haza ücsörög bepelenkázva, és boldog karácsonyt kíván a függöny mögül. Még továbbá eszünkbe jut Wolowitz az Agymenőkből, aki, mikor megtudta, hogy nem kell az űrbe mennie, megkönnyebbülten kiáltott fel, miszerint Istennek hála, nem fog Föld körül pályán meghalni. Ehelyett – sóhajtotta még hozzá – a Teremtő rendelése szerint halálozik majd el ötvenes éveiben zsírtól felrobbanó szívvel. Mindezzel csak arra utaltam, senki nem tudja, meddig él, Orbán korában húsz évre tervezni tehát felelőtlenség.

Főleg úgy, ha elég tökös a jelenlegi ellenzék, mert akkor ugyan megélheti a hetvennyolcat, de nem a parlament falai között, hanem valami zártabb intézményben. Ezek csak ábrándok bilibe lógó ujjakkal, az ilyen kijelentések azonban, hogy még húsz év múlva is a levegőt óhajtja rontani ez a semmitérő, lehangoló erősen. Azt mutatja, hogy a manusnak tényleg semmi víziója nincsen. Eszébe sem jut, hogy élvezze a lopott vagyont, játszódjon a kisunokákkal, lóbálódjon egy hintaszékben, süttesse a hasát, mert a szarkavarásra tette fel az életét. Ötven évig szeretné kavarni.

Látszik, hogy elméjében kijegecesedett, ő örök időkre a Fidesz nevű maffia vezetője lesz, ott ül haláláig vagy még tovább, mint egy igazi keresztapa a macskáját simogatva. Orbán ezzel a kiszólásával az ellenzéknek akart odaszúrni egyet, de csak magáról állított ki lehangoló bizonyítványt. Valószínűleg már a saját szobrának terve is készen áll a fejében, amely tíz méteres kell legyen, s valahol a Kossuth-tér közepén fog állani. Viszont emlékszünk a legutóbbi vereségére, ami úgy megütötte, hogy hetekig elő sem került, és egészen különös pletykák keringtek arról, hol is lehet valójában.

kormany.hu

Okos is lehetnék most nagyon, és megmutathatnám, egy Fidesz vereség hogyan robbantaná fel a pártot és a holdudvart a pénzcsap elzárásával. Sőt, vizionálhatnék polgárháborút is ismerve Orbánt, a pártját és a lihegően rajongó uszkve másfél millió szavazóját, amiből az fakad, hogy Orbán nem fog konszolidált ellenzékként arra várni, hogy szót kapjon a tisztelt házban. Orbán és a Fidesz jellegéből fakadóan nem alkalmas a demokratikus ellenzék szerepére, ahogyan demokratikus kormányzásra is alkalmatlan, mint a saját bőrünkön erősen érezzük is.

De nem akarok okos lenni egyáltalán, hanem, a versekkel oly nagyvonalúan ostobán bánó kedves vezetőnek megmutatom, mit fog érezni húsz év múlva, persze, ha megéri: „Mint a Montblanc csucsán a jég,/ Minek nem árt se nap, se szél,/ Csöndes szívem, többé nem ég;/ Nem bántja újabb szenvedély./ Körültem csillagmiriád/ Versenyt kacérkodik, ragyog,/ Fejemre szórja sugarát;/ Azért még föl nem olvadok./ De néha csöndes éjszakán/ Elálmodozva, egyedül / Mult ifjuság tündér taván/ Hattyúi képed fölmerül./ És ekkor még szivem kigyúl,/ Mint hosszu téli éjjelen/ Montblanc örök hava, ha túl/ A fölkelő nap megjelen”

Donászy Magda verse, írta Wass Albert, ha már. Viszont Vajdának van Harminc év után című műalkotása is, ha már az időfaktor ilyen hangsúlyos szerepet kapott máma. Sőt és továbbá volt olyan is Orbán elődjei között, aki ezer éves birodalomról álmodozott, szóval csak azt akarom mondani, az álmoskönyvek szerint semmi jót nem jelent, ha az ember ilyen hosszú távra gondolkodik. Ez egyébként ennek a mi diktátorunknak amúgy sem nagy erőssége. Még az is benne van a pakliban, hogy vénségére sikerül megtennie a totális, háromszázhatvan fokos fordulatot, és megint azt ordibálja, hogy csuhások térdre, imához. Az lenne ám csak a móka és kacagás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény