Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az előítéletek lebontása a cél Szombathelyen – elstartolt a Herényiek Háza alkotótábora

A művészettel erősítik a roma-magyar kapcsolatokat.

Idén hatodik alkalommal, a HÁROFIT Közhasznú Egyesülettel és a Szombathely Roma Nemzetiségi Önkormányzatával közösen szervezi meg a Herényi Kulturális és Sportegyesület a Herényiek Háza Alkotótáborát, melynek célja már a kezdetektől fogva a roma-magyar kapcsolatok erősítése.

Herényi Kulturális és Sportegyesület

A tábor életében eltűnnek a társadalmi különbségek, a közös élmények, a művészet közös nyelvet alakított ki. Az előítéletek lebontása mindannyiunk közös feladata. A művészet eszközeivel talán könnyebben sikerül a külvilág felé is – áll az egyesület hivatalos közleményben. A táborba egyébként bárki bekukkanthat, és akár végigkövetheti az alkotási folyamatokat is, ami szintén a párbeszéd kialakulását segíti.

Herényi Kulturális és Sportegyesület

A táborban többek között olyan művészek vesznek részt, mint Balogh Tibor, Bari Janó, Ferkovics József, Ferkovics Benjamin, Orsós Mária, Hájas Zoltán, Gaudi Márton, Kalányos Gyöngyi, Kárpáti Zsuzsanna, Kolompár Ádám József vagy Vári Zsolt.

A tábor alkotásaiból 2020. augusztus 14-én, pénteken 17 órától nyílik kiállítás a Herényiek Házában.

Elindult a Herényiek Háza alkotótábora
Még több képért kattints!
Herényi Kulturális és Sportegyesület

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra