Idén már 5000 forint is lehet egy rúd bejgli

A cukrászdák ezúttal is emelnek az áraikon, de nem olyan mértékben, mint egy éve.

Idén akár 4000 és 5000 forint között is lehet egy rúd bejgli a cukrászdákban - írja az rtl.hu.

A portál emlékeztetett, tavaly a tradicionális karácsonyi süteményt is elgázolta az infláció, így csaknem ötödével árulták többért az édességet 2022 végén.

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke a portálnak elmondta, idén a cukrászdák többsége csak az infláció mértékével emeli az árakat. "3000 és 4000 Ft között is lehet már minőségi bejglit találni a cukrászdákban, ami azonos árkategória a tavalyi évhez képest, de a legtöbb helyen 4000-5000 Ft között kínálnak egy rúd bejglit" - mondta.

Hozzátette, az ételintoleranciával küzdő vásárlók valamennyivel magasabb árakkal kell, hogy számoljanak, de ott, ahol csak mentes termékeket készítenek, nagyjából azonos áron hozz lehet jutni a bejglihez. Erdélyi Balázs elmondta, az iparilag előállított, silányabb minőségű termékek olcsóbbak lesznek a fent ismertetett áraknál, de aki "nem egy több hónapos, tartósítószeres, adalékanyagos terméket szeretne fogyasztani karácsonykor", azoknak a cukrászdai bejglit ajánlja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság