Idén nem emelnek árat a fenyőfaárusok

Nem tehetik meg, mert nem bírná el a piac.

A költségek növekedése miatt körülbelül 20 százalékot emelnének az árakon a termelők, ennek ellenére azt mondják nem tehetik meg, mert nem bírná el a piac.

A napokban kezdődött az eladásra szánt fenyőfák kitermelése, a következő hetekben pedig több százezer fát vágnak ki Zalában és Somogyban, ahonnan az ország nagy részét ellátják. A fenyőfákat a tavalyihoz hasonló áron kínálják majd – derül ki az RTL Híradó riportjából.

A termelők szerint a nordmann fenyő métere 6000-8000, az ezüstfenyőé 5000, a lucfenyőé pedig 4000-5000 forint körül lesz. Azt mondják, a költségek növekedése miatt körülbelül 20 százalékot emelnének az árakon, de nem tehetik meg, mert nem bírná el a piac.

Az őstermelők úgy vélik, Magyarországon nem lesz hiány egyik fenyőfajtából sem, de felhívták a figyelmet arra, hogy a jó minőségű fa kiválasztását nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság