Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

365 millió forintra pályázik a szombathelyi önkormányzat, a pénzből identitást és kohéziót akarnak erősíteni

Az Európai Unióhoz pályáznak, amivel éppen most gyengíti a kormány a kohéziót és nem ér egyet az EU identitásával sem.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha meg lehet nyerni a 365 millió forintot, akkor mindenképpen meg kell próbálni. Nagyjából ez volt a városvezetés és a Fidesz-frakció érvelésének központjában a csütörtöki szombathelyi közgyűlésen Vitatkoztak egyet Szombathely fő témáján: miért katasztrofális a városban közlekedni? 2018. October 25. 08:32 , ahol a pályázat benyújtásáról döntöttek a képviselők.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ráadásul nem is volt idejük a képviselőknek átnézni az anyagot, azt az ülés elején osztották. Ezért is volt furcsa Takátsné Tenki Mária (Fidesz) kijelentése, hogy az előző héten a jogi bizottság tárgyalta és támogatásra javasolta a pályázatot. Ezt Molnár Miklós alpolgármester (szóvá is tette, reakció nem érkezett.

Takátsné Tenki Mária a többi képviselőnél korábban megkapta az anyagot?
Bonyhádi Zoltán

Egyébként az anyag amúgy is homályosan fogalmaz, konkrétumok nélkül. Ezt írják:

A felhívás fő célja olyan komplex közösségfejlesztési tevékenység életre hívása és megvalósítása, amelynek keretében sor kerül a helyi közösség bevonásán és igényein alapuló cselekvési tervek, programok, stratégiák kidolgozására és azok alapján különféle közösségi akciók, programok, események megvalósítására. A közösségfejlesztéshez a városon belül egyedi célterületeket kell kijelölni, amelyekre a közösségi tervezés és a teljes projektmegvalósítás irányul.

Egyébként a városnak van már egy identitáserősítő programja, amit tavaly decemberben tárgyalt meg Még mindig nincs stadionüzemeltető, a jövő héten rendkívüli közgyűlést tartanak 2017. December 14. 08:31 a közgyűlés, külön is írtunk róla Szent Mártonnal akarják Szombathelyen tartani vagy hazacsalogatni a fiatalokat 2017. December 12. 10:52 . A program egyik elemét, a Születés fáját szeptemberben már fel is állították Kaptak egy fát a szombathelyi újszülöttek a Csónakázótónál, hogy erős legyen az identitásuk 2018. September 22. 13:13 .

Most úgy tűnik, hogy ezt a programot akarják kibővíteni és finanszírozni az uniós pályázatból, amihez egyébként önerő sem kell. 365 millió forint nem kis pénz, ebből nagyot lehet fejleszteni, nem véletlen, hogy Ipkovich György kifejezte aggályait, hogy ezt a pénzt másra, nem a pályázati célokra is fel lehet használni.

Némi vita után az ellenzék is megszavazta
Kovács Dávid

Volt olyan ellenzéki vélemény, hogy az identitás erősítéséhez nem pénz kell, hanem olyan városfejlesztés, ami a lakosság igényeit szolgálja ki, László Győző új képviselő (baloldal) pedig arra hívta fel a figyelmet, nehogy a városvezetéshez való kohéziót akarják erősíteni.

Az ellenzék több javaslatát is elfogadták, így ők is megszavazták a pályázat benyújtását. Amit egyébként egy konzorcium tesz meg, amit a Városfejlesztési Kft. vezet, és tagja még az Agora Kulturális Központ.

Egyébként a pályázat a TOP-programhoz (Térségfejlesztési Operatív Program) tartozik, és nemrég olyan hírek érkeztek, hogy az Európai Unió Magyarországra vonatkoztatva tübb programot befagyasztott Pánikszerűen kaparja össze mindenhonnan a pénzt a kormány, év végén összeomolhat a költségvetés 2018. October 18. 20:17 , köztük a TOP-programot is. Tették ezt a megalapozott korrupciógyanú és a pénzek nem átlátható felhasználása miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés