Eddig: 1 639 863 / 3 000 000 Ft, 75 támogató. Még8nap.
Légy része az igazságnak!

Igénybe vette a hitelmoratóriumot? Akkor kapni fog egy levelet a bankjától

A bankoknak tájékoztatniuk kell arról az ügyfeleket, hogy a moratórium igénybevétele alatt mennyi tőke-, illetve kamattartozás megfizetésétől mentesültek, és emiatt miként hosszabbodik a futamidő.

A következő hetekben a hiteltörlesztési moratóriumot igénybe vevő minden ügyfél elszámoló levelet kap a bankjától - hívta fel a figyelmet a Világgazdaság. Ennek az az oka, hogy a januártól hat hónapra életbe lépő hosszabbítás – az úgynevezett moratórium 2 – jogilag elkülönül az első, kilenc hónapra szóló moratórium 1-től, illetve, hogy a bankoknak tájékoztatást kell adniuk arról, hogy a moratórium igénybevétele alatt mennyi tőke-, illetve kamattartozás megfizetésétől mentesült az ügyfél, és ennek nyomán miként módosul az alapszerződés futamideje.

A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy a moratórium 1 és a moratórium 2 elkülönülése ellenére azt, aki decemberben még részese volt a moratórium 1-nek, januártól automatikusan beléptették a bankok a moratórium 2 hatálya alá. Azok az ügyfelek, akik a következő időszakban – június 30-ig – döntenek úgy, hogy felsorakoznak a moratórium védernyője mögé, továbbra is a bankjuk felé tett egyszerű bejelentéssel léphetnek be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra