Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fejlesztési miniszter szerint is indokolt a 86-os főút fejlesztése

Az előrehaladást a miniszter Fellegi Tamás szerint forráshiány sehol sem hátráltatja. A gyorsforgalmi út 2x2 sávos kiépítése legkésőbb 2015-re befejeződhet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bana Tibor a Jobbik Vas megyei elnöke, országgyűlési képviselő október 28-án írásbeli kérdést nyújtott be "Mi várható a 86-os út ügyében?" címmel Fellegi Tamás nemzeti és fejlesztési miniszternek. Bana Tibor levelében emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az önkormányzati választások előtt Szombathelyen elmondta, hogy a 86-os számú főút képtelen állapotán mindenképpen javítani kell, mert ennek az útnak a négysávosítása a kormány elsőszámú fejlesztési célkitűzései között szerepel.

A 2x2 sávos út kiépítése legkésőbb 2015-re befejeződhet

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A napokban megérkezett a miniszteri válasz, eszerint a Győr-Szombathely közötti közúti kapcsolat fejlesztése kiemelkedően indokolt. Az előrehaladását forráshiány sehol sem hátráltatja. Az egyes szakaszok megvalósítása és forgalomba helyezése — az előkészítettség állapotától függően — szakaszosan történik. A 2x2 sávos út kiépítése legkésőbb 2015-re befejeződhet - áll a miniszter levelében.

Bana Tibor szerkesztőségünkhöz eljuttatott válaszában közli: „Örömmel vettem, hogy a miniszteri válasz konkrét évszámokat tartalmaz, hiszen ezek alapján számon lehet majd kérni a kormányt a 86-os út fejlesztésével kapcsolatban, amelynek előrehaladását folyamatosan követni fogom. Bízom benne, hogy még ebben a kormányzati ciklusban megtörténik a 86-os főút négysávosítása Győr és Szombathely között.”

Fellegi Tamás válasza 1.rész
Nyugat.hu
Fellegi Tamás válasza 2. rész
Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Leállt a 86-os főút építése – A kivitelezőnek elfogyott a pénze

Lehet, hogy új közbeszerzés eljárást kell kiírni, ami a munka csúszását jelentené – válaszolta az illetékes államtitkár Ipkovich György parlamentben feltett kérdésére.

Vége a ciklusnak, de nincs kész a 86-os főút

Ipkovich György szerint sikeres az út felújítása, de ma már óvatosabban fogalmazna. Négy évvel ezelőtti ígéretére emlékeztettük Szombathely polgármesterét, a 86-os főút miniszteri biztosát.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés