Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Tíz százalék közelébe ért az infláció, és még nincs vége

Az élelmiszerárak az égbe törnek.

Áprilisban 9,5 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. Egy hónap alatt átlagosan 1,6 százalékkal nőttek a fogyasztói árak.

A legnagyobb mértékben az élelmiszerek ára emelkedett, átlagosan 15,6 százalékkal. De például a margarin 38, a kenyér és a baromfihús 29,5 százalékkal kerül többe, mit tavaly ilyenkor.

A tartós fogyasztási cikkek ára 11,1, a szolgáltatások díja 6,3 százalékkal nőtt egy év alatt. A dohányáruk ára 3,9 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál, míg márciusban 7,7 százalékos volt az emelkedés.

Az előző havihoz mérve az élelmiszerek 3,4 százalékkal drágultak, a ruházkodási cikkek ára 2,7, a tartós fogyasztási cikkeké 1,7 százalékkal nőtt. A szolgáltatásokért 0,7 százalékkal kellett többet fizetni.

(MTI)

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság