Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ingyen pénz mobiltelefoncserére: kinek, mikor, hogyan, melyik készülékre?

A régi - 3G-s - telefonok cseréjét ösztönözné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és az innovációs tárca közös programja.

Jövőre 20 ezer forintot állami támogatást kaphatnak azok, akik az elavult mobiljukat korszerűbbre cserélik. Bemutatjuk a részleteket és a leggyakrabban használt telefonokat, amelyek cseréjére jár a támogatás.

A régi - 3G-s - telefonok cseréjét ösztönözné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és az innovációs tárca közös programja.  Karas Monika, az NMHH elnöke csütörtökön közölte Húszezret ad a kormány, ha lecseréli a „buta” mobilját „okosra” October 07. 15:02 : szabályozó hatóságként kötelesek figyelni azokra, akiknek a készüléke nem képes a 4G vagy 5G hálózathoz csatlakozni, mivel a 3G küszöbön álló kivezetése miatt elesnek attól, hogy a telefonjukkal mobilinternetezzenek. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint 500 ezer elavult, 3G-s mobiltelefon lehet az országban - írja a napi.hu .

A jövőre induló program részletei is megjelentek. Ezek szerint:

• A támogatást azok a magyarországi lakóhellyel rendelkező természetesen személyek kaphatják meg, akik legfeljebb 2G- vagy 3G-képes készülékkel rendelkeznek. 

• A támogatás összege készülékenként bruttó 20 ezer forint, de legfeljebb az új készülék kereskedelmi ára.

• Csak olyan 4G- vagy 5G VoLTE-képes készülék megvásárlásához jár a támogatás, amelynek kiskereskedelmi ára legfeljebb 120 ezer forint. 

• Elsőként a 3G-képes mobilkészülékek cseréje indul jövő év elején, majd néhány hónap múlva a 2G-képes mobiltelefonok cseréjére is igénybe vehető a támogatás a keret kimerüléséig. Aki szeretné felhasználni a támogatást, annak érdemes a karácsonyi szezon után készüléket váltani.

A támogatást a magyarországi mobilszolgáltatók bármelyik üzletében, illetve a programban részt vevő kereskedőknél veheti igénybe. A pontos részletekről a netrefel.hu oldalon ad majd később tájékoztatást az NMHH. 

A cserélhető készülékek listája:

Mobiltelefonok listája
napi.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech

Tovább az oldalra