Inkább kért volna két dobozos sört!

Bakács Tibor írása arról, hogyan lett a kólából két koala, mindezt egy kocsmai félreértésnek köszönhetően.

Kő kóla? - Kérdezhette a magyar adófizetők valamelyik kormányzati képviselőjét az eukaliptuszerdő mélyén egy ausztrál, és mi hirtelen vettünk két macit. De úgy is történhetett, ahogy egy blogger írta, félreértették L. Simon Lászlóék Habony Árpádot, amikor felkiáltott a pultnak támaszkodva: hozzatok még kólát! Mindenesetre a Persányi Miklós vezette Budapesti Állatkert jól járt, mert hatvan milliónál alig többért, de még garanciális, keveset futott panda mackókhoz jutottunk.

Tarlós István, némi homofób fejcsóválás mellett - mert mindkettő fiú volt -, de felavatta őket.

És itt jön az a történelmi pillanat, ami miatt e billentyűzetet ütögetem. L. Simon László véletlenül vagy ravasz módon, de igazat mondott, vagyis kivételesen egyetértek vele:

nem szabad sajnálnunk az adófizetők forrását újabb és újabb attrakciók bemutatására

.

Így nézett ki az esemény az m1 híradójában
MTVA/m1 híradó

Tudom, sokan vagyunk, mi, demagógok, akik első hallásra simán másra fordítottuk volna ezt a pénzt - vajh ennyi pénzből mennyire csökkenthető hazánkban a gyermekéhezés? -, de hadd mondjak ellent magamnak hosszabban.

Szerintem a magyarok mostanság nem képesek követni saját vezetőik szellemi ugrásait, azért mondom, hogy most nem azt mondták, hogy feltámasztják a magyar focit, vagy kőundormányokkal megemlékeznek a zsidók helyett, hanem pacekba és pontosan határozták meg a nemzeti koala-program financiális forrását, vagyis az adófizetőket. Kétségtelen, hogy a magyar adófizetők, amikor kétharmaddal újra megválasztották aprócska diktátorukat, arra is jogosítványt adtak, hogy kedvezményes áron koalamackókat vásároljanak a lakájok az udvarnak.

Aranyos mackókat a népnek, ezzel vetnek a gyermekéhségnek véget!

És ebben van némi demokratikus népszeretet is, mert valóban a népnek, szemeiknek és kezüknek vették a valóban nagyon aranyos mackókat. Fiaimmal hosszan szoktunk időzgetni az állatsimogatókban. A koala meg mintha erre szocializálódott volna, tűri, de lehet, hogy szereti is, ha Putyin, Tarlós vagy más, az emberek életének megnehezítésében elfáradt politikus simogatják őket.

Ha belegondolok abba, hogy a magyar adófizetők pénzét a labdarúgáson keresztül folyatják el, több milliárdot szánva nemcsak a stadionokra, hanem falábú elefántcsontparti albánokra, akik levezetik nálunk soha nem volt karrierjüket, hát?! Ráadásul őket még simogatni sem lehet, meg nem is érdemes, egy koala szőre sokkal puhább, mint egy balhátvédé.

Végül is, Kína is a pandákkal tolja a politikát…

A magyar csodazongora ötlete is jó volt, mert nincs ember, aki bele merne kötni egy Bogányiba, ugyanígy érzéketlen tuskó, ha nem szalad mosolyra a szája, ha egy ilyen koala közelít felé gondozója karjában.

Az egyetlen hiba talán az volt, hogy L. Simon László a mondat végére elveszítette kezdeti lendületét, és az igazságból táplálkozó erejét, mert az egész koala-projectre a fura

attrakció

kifejezést használta. Panem et circenses! - mondhatta volna szebben is a kis lovag, de nem mondta, hanem átadott nekünk, magyaroknak egy kis attrakciót. Hoplá, koalá!

Hadd mondjam ki. Szeretem a koalamacikat. Örülök neki, hogy végre nekünk is van, ami nagy szó, itt Közép-Európában. Gyöngyszem volt Persányi Miklós szájában, amikor annak örült, hogy

koala még sosem volt a varsói szerződés tagállamainak területén

. Bízom abban is, hogy a mackók a politikai helyzettől függetlenül életük végéig megkapják a szükséges eukaliptuszadagjukat. De hadd jegyezzem meg halkan: barátim, magyarok, titeket hülyére vesznek ezek az urak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra