Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

Szombathely adta meg a kegyelemdöfést az internetadónak?

Tegnap este 1300-an tüntettek ellene, Orbán Viktor ma reggel bejelentette, hogy ebben a formában nem lehet azt bevezetni.

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában közölte a miniszterelnök, hogy a jelenlegi formájában nem lehet bevezetni az adót. Indoklása szerint, idézzük:

Az internetadóval kapcsolatban olyan félelmeket előhívó képzet jött létre, ami kezelhetetlenné tette a tervezett teherről szóló beszédet. Olyan szokott lenni, az emberek megkérdőjelezik egy adó bevezetését, és ez a vita most félrecsúszott, ilyen körülmények között a netadót egész egyszerűen nem lehet bevezetni.

Pillanatkép a tegnapi szombathelyi tüntetésről
Bonyhádi Zoltán
Megmutatjuk, mi van a színfalak mögött!
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Orbán szerint az adónak semmi köze sem lett volna a vásárlókhoz, azt a szolgáltatóknak kellett volna fizetniük. Kijelentette, januárban nemzeti konzultációt indítanak az ügyben.

Az internetadó terve óriási tiltakozásokat váltott ki, Budapesten kétszer is nagy tömegek tüntettek ellene, egyszer vasárnap Tüntetés az internetadó ellen: "Ruszkik, haza! Viktor, konyec!" 2014. October 26. 18:16 , aztán kedden "Mocskos Fidesz! Hazaárulók!" - fotóriportunk a keddi fővárosi tüntetésről 2014. October 28. 23:02 . Szombathelyen épp tegnap este volt Így álltak ki a szombathelyiek az internetadó ellen: jó hangosan 2014. October 30. 17:50 egy rövid, de hatásos tüntetés, ahol a rendőrség szerint 1300 ember vett részt.

Szubjektív

Valószínű, hogy Orbán a további, már előre bejelentett tüntetéseket akarja megelőzni bejelentésével, hiszen a fővárosban november 17-re újra tüntetést terveznek, ahogyan több vidéki városban is. Tegnap Szombathelyen is elhangzott, hogy nem hagyják abba a tiltakozásokat.

A tüntetések egyébként nem csak az internetadóról szóltak, tiltakoztak a kormány demokráciaellenes lépései, a szabadságjogok csorbítása, Orbán illiberális állammodellje ellen is. Úgy véljük, a miniszterelnök ezért halasztotta el a döntést későbbre, azt reméli, így kihúzza a tiltakozások méregfogát.

Azért hozzátesszük, hogy a kormány az internetadóból évi 20-25 milliárdos bevételt remélt, egy nemzeti konzultáció pedig mintegy ötmilliárdba kerül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Így álltak ki a szombathelyiek az internetadó ellen: jó hangosan

Munkatársaink a helyszínen izzítottak stílszerűen Facebook Messengert és Gmailt, hogy mi itt a stúdióban élőben figyelhessük a történéseket. Szöveg, képek, videó!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra