456 millió forint uniós támogatásból épül ki 16 hektárnyi iparterület Szombathelyen

Hét hónap alatt fejeződik be a közművesítés.

Elindult az északi iparterület fejlesztése írja közleményében a szombathelyi önkormányzat.

A beruházást az Európai Unió 456 milliós támogatásából finanszírozzák, a kb. 16 hektárnyi terület teljes közmű- és közúti infrastruktúráját építik ki.

A beruházás során kiszélesítik az iparterületre vezető, 019/5 helyrajzi számú utat 1-1 méterrel, felújítják a meglévő burkolatot teljes szerkezetcserével- Az utat új kopóréteggel látják el kb. 620 m hosszban. A csapadékvíz elvezetésére kb. 620 m hosszban kétoldali árkot alakítanak ki.

Az út mentén kiépül a közvilágítás, és a teljes a közmű, azaz a gáz, elektromos áram (középfeszültségű csatlakozási lehetőséggel), víz-, szennyvíz vezetékek bekötési pontjait is kialakítják.

A közbeszerzési pályázat még szeptemberben írták alá a vállalkozási szerződéseket, és átadták a munkaterület is.

A vízi közmű kiépítését a Vasivíz Zrt.-Alpok Terra Kft. konzorcium nyerte nettó 215.999.177 forintért, az útfelújítást, közvilágítás kiépítését az Alpok Terra Kft.-Villkász Kft konzorcium végzi, a vállalási összeg nettó 132.799.386 forint.

Idén júniusban lett kész Befejeződött a szombathelyi Sárdi-ér úti iparterület közművesítése, költözhetnek a városi közszolgáltatók 2019. June 15. 09:11 a város keleti részén, a Sárdi-ér utca mellett egy tíz ipari célú ingatlant tartalmazó iparterület közművesítése. Az egyik ingatlanra a városi közműcégek költöznek, első lépésben az irodaházat építik meg Két év múlva költözhetnek a szombathelyi közműszolgáltatók 2019. September 25. 13:03 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság