Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

2022-ben is megfelezi az iparűzési adót a kormány, Szombathelynek ez jövőre is 1200 millió forint mínuszt jelent

Három év alatt 12 500 millió forintot vontak el a szombathelyi önkormányzattól.

2022-ben is megfelezi a kormány az iparűzési adót - írta F acebook posztjában Karácsony Gergely. A budapesti főpolgármester hozzátette, a belügyminisztérium közölte ezt szerdán az önkormányzati szövetségekkel.

Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára már október 20-án közölte Úgy néz ki, az önkormányzatok jövőre sem kapják vissza az iparűzési adót 2021. October 20. 19:19 , a kormány megfontolja a Kereskedelmi és Iparkamara javaslatát, ami a helyi iparűzési adó idei mérséklését kiterjesztené 2022-re. Ezt erősítette meg tegnap a belügyminisztérium.

Jövőre is az iparűzési adó felét kell fizetniük a kis és középvállalkozásoknak
Pixabay.com

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly karácsony előtt jelentette be Itt a nagy Orbán bejelentés 2020. December 19. 13:39 , hogy a kis és középvállalkozások iparűzési adóját januártól a felére csökkentik. A kormányfő hozzátette, a 25 ezer fő alatti településeket kompenzálják a bevételkiesés miatt, a nagyobb városok helyzetét a kormány egyenként tekinti át.

A fideszes vezetésű megyejogú városok pár nappal később egyenként 1400 millió forint szabadon felhasználható állami támogatást kaptak kompenzációként. A kormány azt ígérte, a többi megyejogú város helyzetét is áttekintik, május elején viszont bejelentették Szombathely nem kap kompenzációt az iparűzési adó csökkentése miatt 2021. May 06. 20:47 , hogy Szombathely nem kap kompenzációt. A vasi megyeszékhelynek az idén 1,2 milliárd forint bevételkiesést okozott az iparűzési adó lefelezése.

"Folytatódik az önkormányzatok szisztematikus ellehetetlenítése"

Horváth Attila, Szombathely költségvetésért (is) felelős alpolgármestere lapunk kérdésére azt mondta, "folytatódik az önkormányzatok szisztematikus ellehetetlenítése" . Hozzátette, világosan látszik, hogy a Fidesz kétfajta állampolgárt ismer, vannak a hűséges alattvalók és mindenki más ellenség.

„Nincsenek kétségeim afelől, hogy ismételten csak a fideszes vezetésű városok fognak karácsonykor működési támogatást kapni. Szombathely nulla forint működést támogatást kapott, miközben a kormány hagyta, hogy a város egyik legnagyobb helyi adófizetője Írországban fizessen adót” – mondta.

Horváth Attila elmondta, így jövőre is 1,2 milliárd forint esik ki a város költségvetéséből. Hozzátette: a hivatal összesítése alapján a 2020-as, 2021-es és 2022-es években összesen 12 500 millió (tizenkétezer-ötszáz millió) forintot vont el a kormány Szombathelytől.

„Itt a lehetőség, hogy Hende Csaba bizonyítson. Én leszek az első, aki megköszöni Hende Csabának, ha végre sikerül neki működési támogatást intéznie, de nincsenek illúzióim, mert Hende Csaba semmit sem tud elintézni. Miközben olyan, Szombathelynél gazdagabb városok, mint Székesfehérvár és Győr 1400 millió forint működési támogatást kaptak” – mondta Horváth Attila.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet