Eddig: 1 639 863 / 3 000 000 Ft, 75 támogató. Még8nap.
Légy része az igazságnak!

Ismét három műszakban gyártják a négykarikás autókat Győrben

"Az alkatrészellátás bizonytalanságait a jövőben sem tudjuk kizárni" - mondta el a vállalat kommunikációs vezetője.

Múlt héten mi is megírtuk, Egy műszakra áll át a győri Audi, a kecskeméti Mercedes teljesen leáll 2021. January 19. 09:36 hogy globális alkatrészhiány miatt az Audi Hungaria győri üzeme bejelentette: a szokásos három műszakos munkarendről át kell állnia az egy műszakosra.

Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője az MTI kérdésére most pénteken elmondta, hogy a gyár most visszaállhat a három műszakos munkarendre.

Czechmeister Mónika felidézte, hogy a félvezető alkatrészek iránti igények az elmúlt időszakban világszerte olyan mértékben növekedtek, amely az alkatrészszállítások kiesését vagy jelentős késését okozta. Ez hatást gyakorolt a világszerte működő autógyárak, így az Audi Hungaria működésére is.

"A motorgyártás alapvetően a normál termelési rend szerint dolgozott, de átmeneti csökkentett termelés, részleges műszaklemondásokkal előfordult" - mondta el.

Hangsúlyozta, hogy az alkatrészellátás bizonytalanságait a jövőben sem tudják kizárni, ugyanakkor ennek a termelésre gyakorolt hatásait igyekeznek minimalizálni. A konszernnel közösen figyelik és elemezik a folyamatosan változó keretfeltételeket.

A vállalat gyártási eredménye egyébként csökkent tavaly 2019-hez képest. A győri üzemben 1 millió 661 ezer 599 motort gyártottak 2020-ban, 307 143 darabbal kevesebbet, mint 2019-ben. 155 ezer 157 jármű gördült le a gyártósorról, 9660 darabbal kevesebb, mint az előző évben.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra