Jordán Tamás maxolta New Yorkot – Csillagsétányt avattak Szombathelyen

Az új csillagsétány egy magánakció része, de az ilyen apróságok teszik a várost érdekes hellyé. Szombat este vörös szőnyeggel, limuzinnal és híres emberekkel avatták.

Mérei Tamás talán nem a világ legjobb közgazdásza, és egy kulturális megszorító csomag kidolgozásáért sem hozzá fordulnánk első körben, de a Savaria Szimfonikus Zenekar egykori igazgatója kétségkívül kreatív ember, aki annak idején képes volt pezsgőport szórni Szombathely kulturális életébe.

A Hollywood Movie Music Classicsszal és az Iseumi Szabadtéri Játékokkal sikerült például összehoznia komolyzenét és a tömegeket.

Az ő ötlete volt a Hírességek Sétánya is, ami az utóbbi rendezvénysorozathoz fűződött.

Az első csillagot 2013-ban Lukács Gyöngyi az Aida címszereplője kapta. Csillagot kapott az Aida címszereplője 2013. July 27. 15:30

Csillagok az Iseum előtt
2013-ban és 2014-ben összesen 7 csillagot raktak le az Iseum előtt.
Mészáros D. Zsolt

Aztán nem sokkal később Méreinek mennie kellett, Bréking: Felajánlotta lemondását Mérei Tamás 2015. January 27. 21:57 és gyakorlatilag elfeledkeztünk az Iseum előtti csillagokról.

Broadway-sétány

Szombat estétől újabb, hollywoodi (pontosabban New York-i) ihletésű csillagok vannak Szombathelyen. Igaz, sok minden különbözik.

A Savaria Mozi mellett elhelyezett új csillagok egyrészt egy magánvállalkozáshoz fűződnek, másrészt nem az idelátogató, hanem a város hírességeiről szólnak.

Csillagok átadása
Mészáros D. Zsolt

A mozi kávézójának új bérlője Bezárt a Savaria mozi kávézója, hogy hamarosan új külsővel, más néven szülessen újjá 2020. April 30. 15:58 nyilván reklámakciónak is szánta az első csillagok avatását, de ezzel nagy gond nincs, végül is az ilyen apróságok teszik érdekes hellyé a várost, mind itt lakók, mind az ideérkezők számára.

Az első három csillagot három országosan ismert név kapta: Törőcsik Mari színművész, Jordán Tamás színművész-színházigazgató és Benkő László, az Omega zenekar alapító-billentyűse.

Csillagok átadása
Jordán Tamás hatásosan érkezett.
Mészáros D. Zsolt

Valószínűleg egyiküket sem kell bemutatnunk az olvasóinknak, ahogy azt sem, hogy mi módon kötődnek a városunkhoz.

A szombat esti show

Mikor a tudósító a helyszínre ér, 100-150 érdeklődőt talál a Savaria Mozi árkádjai alatt, köztük jó néhány ismert név. (Az ilyen irányú részletekért lásd a képgalériát.)

A hangszóróból az Omega Csillagok útján dala szól, Benkő László pedig jellegzetes szerelésében már helyet foglalt a kordonon belüli karosszékben.

Csillagok átadása
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Nemsokára begördül egy nagy, fehér, amerikai limuzin is, amiből Jordán Tamás és párja szál ki.

Nemcsak a vörös szőnyeg, a füst és a zene idézi meg Amerikát, hanem a színházigazgatónk ruházata és mozdulatai is. „Jó kis játék ez” – üzeni mindenkinek, és a jelenlevők láthatóan osztják a véleményt.

Csillagok átadása
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Törőcsik Mari helyett személyi titkára veszi át az oklevelet. A szervezők ma egyeztettek vele – hangzik el –, mindenkinek sok puszit küld, de a nagy meleg és az egészségügyi helyzet miatt a művésznő nem tudott eljönni a rendezvényre.

Közben kiderül, hogy egy negyedik csillagot is avatnak: ezt maga Szombathely kapja és Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester leplezi le.

Csillagok átadása
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Ezután már csak a társasági élet pörög és a zene szól az árkádok alatt, hogy aztán este a magyar filmművészet kiemelkedő alkotásának, a Körhintának (benne Törőcsik Marival) az ingyenes vetítésével záruljon a program.

Csillagok átadása
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

A csillagokat immár mindenki megnézheti az árkádok alatt, és a tervek szerint minden évben tovább bővül majd a Broadway-sétány.

Csak egy gondolat a gazdát cserét kávézóról

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Bezárt a Savaria mozi kávézója, hogy hamarosan új külsővel, más néven szülessen újjá 2020. April 30. 15:58 a közelmúltban gazdát cserélt a Savaria-mozi kávézója.

Nem ez a legmegfelelőbb alkalom feleleveníteni az előzményeket, és a helyi sajtóban fel-felbukkanó, politikával is átitatott üzengetéseket.

Az biztos, hogy az új bérlő jóval többet fizet a városnak, Várhatóan új bérlője lesz a Savaria mozi kávézójának 2020. February 22. 07:34 mint az elődje, azt pedig majd menet közben meglátjuk, mi van a csillagokon és a bérleti díjon túl.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely