Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jordán Tamás maxolta New Yorkot – Csillagsétányt avattak Szombathelyen

Az új csillagsétány egy magánakció része, de az ilyen apróságok teszik a várost érdekes hellyé. Szombat este vörös szőnyeggel, limuzinnal és híres emberekkel avatták.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mérei Tamás talán nem a világ legjobb közgazdásza, és egy kulturális megszorító csomag kidolgozásáért sem hozzá fordulnánk első körben, de a Savaria Szimfonikus Zenekar egykori igazgatója kétségkívül kreatív ember, aki annak idején képes volt pezsgőport szórni Szombathely kulturális életébe.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A Hollywood Movie Music Classicsszal és az Iseumi Szabadtéri Játékokkal sikerült például összehoznia komolyzenét és a tömegeket.

Az ő ötlete volt a Hírességek Sétánya is, ami az utóbbi rendezvénysorozathoz fűződött.

Az első csillagot 2013-ban Lukács Gyöngyi az Aida címszereplője kapta. Csillagot kapott az Aida címszereplője 2013. July 27. 15:30

Csillagok az Iseum előtt
2013-ban és 2014-ben összesen 7 csillagot raktak le az Iseum előtt.
Mészáros D. Zsolt

Aztán nem sokkal később Méreinek mennie kellett, Bréking: Felajánlotta lemondását Mérei Tamás 2015. January 27. 21:57 és gyakorlatilag elfeledkeztünk az Iseum előtti csillagokról.

Broadway-sétány

Szombat estétől újabb, hollywoodi (pontosabban New York-i) ihletésű csillagok vannak Szombathelyen. Igaz, sok minden különbözik.

A Savaria Mozi mellett elhelyezett új csillagok egyrészt egy magánvállalkozáshoz fűződnek, másrészt nem az idelátogató, hanem a város hírességeiről szólnak.

Csillagok átadása
Mészáros D. Zsolt

A mozi kávézójának új bérlője Bezárt a Savaria mozi kávézója, hogy hamarosan új külsővel, más néven szülessen újjá April 30. 15:58 nyilván reklámakciónak is szánta az első csillagok avatását, de ezzel nagy gond nincs, végül is az ilyen apróságok teszik érdekes hellyé a várost, mind itt lakók, mind az ideérkezők számára.

Az első három csillagot három országosan ismert név kapta: Törőcsik Mari színművész, Jordán Tamás színművész-színházigazgató és Benkő László, az Omega zenekar alapító-billentyűse.

Csillagok átadása
Jordán Tamás hatásosan érkezett.
Mészáros D. Zsolt

Valószínűleg egyiküket sem kell bemutatnunk az olvasóinknak, ahogy azt sem, hogy mi módon kötődnek a városunkhoz.

A szombat esti show

Mikor a tudósító a helyszínre ér, 100-150 érdeklődőt talál a Savaria Mozi árkádjai alatt, köztük jó néhány ismert név. (Az ilyen irányú részletekért lásd a képgalériát.)

A hangszóróból az Omega Csillagok útján dala szól, Benkő László pedig jellegzetes szerelésében már helyet foglalt a kordonon belüli karosszékben.

Csillagok átadása
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Nemsokára begördül egy nagy, fehér, amerikai limuzin is, amiből Jordán Tamás és párja szál ki.

Nemcsak a vörös szőnyeg, a füst és a zene idézi meg Amerikát, hanem a színházigazgatónk ruházata és mozdulatai is. „Jó kis játék ez” – üzeni mindenkinek, és a jelenlevők láthatóan osztják a véleményt.

Csillagok átadása
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Törőcsik Mari helyett személyi titkára veszi át az oklevelet. A szervezők ma egyeztettek vele – hangzik el –, mindenkinek sok puszit küld, de a nagy meleg és az egészségügyi helyzet miatt a művésznő nem tudott eljönni a rendezvényre.

Közben kiderül, hogy egy negyedik csillagot is avatnak: ezt maga Szombathely kapja és Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester leplezi le.

Csillagok átadása
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Ezután már csak a társasági élet pörög és a zene szól az árkádok alatt, hogy aztán este a magyar filmművészet kiemelkedő alkotásának, a Körhintának (benne Törőcsik Marival) az ingyenes vetítésével záruljon a program.

Csillagok átadása
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

A csillagokat immár mindenki megnézheti az árkádok alatt, és a tervek szerint minden évben tovább bővül majd a Broadway-sétány.

Csak egy gondolat a gazdát cserét kávézóról

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Bezárt a Savaria mozi kávézója, hogy hamarosan új külsővel, más néven szülessen újjá April 30. 15:58 a közelmúltban gazdát cserélt a Savaria-mozi kávézója.

Nem ez a legmegfelelőbb alkalom feleleveníteni az előzményeket, és a helyi sajtóban fel-felbukkanó, politikával is átitatott üzengetéseket.

Az biztos, hogy az új bérlő jóval többet fizet a városnak, Várhatóan új bérlője lesz a Savaria mozi kávézójának February 22. 07:34 mint az elődje, azt pedig majd menet közben meglátjuk, mi van a csillagokon és a bérleti díjon túl.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak Szombathely

Hirdetés