Bréking: Felajánlotta lemondását Mérei Tamás

A Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány kuratóriumának elnöke azt mondja, a ránehezedő nyomás miatt tett így, ám reméli, ez még nem a vég…

Információink szerint ma szűk körű megbeszélésre hívták a város vezetői Mérei Tamást.

Mint már olvashattá Cikkmegosztás 2013. November 01. 15:28 k, az általa vezetett zenekar gazdálkodásában nagymértékű hiányt találtak. Bár a pontos összeget nem tudni, száz millió fölötti nagyságról beszélnek. Az előző városvezetést is érintő ügyről pont ma írtunk részletesen Mi is ez a Mérei-ügy? 2015. January 27. 08:22 .

Nyáron még kiemelkedő munkájáért a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át Hende Csabától
BZ

A megbeszélés vége az lett, hogy Mérei felajánlotta lemondását. Felhívtuk Mérei Tamást, hogy megkérdezzük, igaz-e a hír, s miért döntött így. A következőket mondta:
„A rám nehezedő nyomás miatt úgy éreztem, hogy erkölcsi kötelességem február 28-tól felajánlani lemondásomat. Azért ez a dátum, mert az ügyben indult belső vizsgálat a február 28-ai közgyűlés előtt zárul le. Nagyon remélem, hogy a vizsgálat eredménye után a közgyűlésben olyan döntés születik, hogy folytathatom a zenekarért és a városért szívvel-lélekkel végzett munkám.„

A vizsgálat eredményére tehát még várni kell, amit azonban tudni lehet, hogy a most csütörtöki közgyűlésen a zenekar élére önkormányzati biztos rendelnek ki. Ekkora összegű hiány esetén ugyanis ez már kötelező.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ajánló