Isten komcsi barmai, nem lesz jó a Bajnai!

Négymillió háztartásba készül eljuttatni a Civil Összefogás Fórum a kiadványát, ami elemzi az "elmúltnyócévet", és kifejti, hogy Bajnai Gordonnak nem szabad hinni.

Triplán elképesztő, már-már klinikai esettanulmány alapja lehetne, amit a Civil Összefogás Fórum nevű izgalmas képződmény jelentett be a minap. Ahogy a Fidesz (!) oldalán olvasható, vezetőjük, Csizmadia László szerint "egy olyan felvilágosító kiadványt kívánnak eljuttatni a mintegy 4,3 millió hazai háztartáshoz, amely elemzi az elmúlt nyolc év történéseit gazdasági-politikai-társadalmi viszonylatban. Ettől reméljük, hogy az emberek ráébrednek majd arra, hogy a magyar válság előidézője az a Gyurcsány-Bajnai-féle szövetség volt, amelyik a gazdasági területet Magyarországon mintegy előre elaknásította."

Először is, ízlelgessük a szavakat, hogy civil és hogy összefogás, majd gondoljuk csak át, mit jelent ez. "Civilnek" általában azokat a szerveződéseket nevezzük, amikben az ország polgárai a sarkukra pattannak, büszkén, mellet domborítva kiállnak érdekeik mellett, és ehhez nem kérnek sem a piaci pénzeszsákok, sem állambácsi segítségéből - mi több, utóbbival szemben a mérleg másik nyelvét képezik.

Ezzel szemben mit tesz a CÖF? Megjelenik az állampárt weboldalán, ahol kifejti, hogy fontosnak tartja - a Békemenet többszázezer fős tömegével a háta mögött, igen, ezt így hangsúlyozza -, hogy kifejthesse a véleményét. És mi az ő véleménye? Kimondhatatlanul meglepő, de az, hogy Bajnai Gordon alkalmatlan a miniszterelnöki tisztségre. És hogy miért az? Hát mert ő a posztkommunista múlt embere, sőt, a pénzügyi-gazdasági körök küldötte, aki úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne a közelmúlt gyalázatos kormányzásához.

(Fotó: Fidesz.hu)
Fidesz.hu

Azt most hagyjuk, hogy pont Bajnai volt az, aki pénzügyileg rákiabált a csukladozó költségvetésre, és rendbe szedte azt három évvel ezelőtt. Nem baj, uraim, mindenki tévedhet. Ennél sokkal jelentőségteljesebb a tény, hogy mennyire össze lettek kuszálva a civil szerveződés és a poszt-polgárikörös baráti társaságok fogalmai ezekben a fejekben, ott, a nemzeti lobogó alatt.

A második elképesztő mutatvány: hogy ez a csoportosulás még mindig képes vasmarokkal kapaszkodni Orbán Viktor palástjába, miközben nem csak egy ország, de a fél világ látja, micsoda dilettáns hebrencskedés folyik gazdaságpolitika címén, hogy a hatalmon lévők milyen pofátlanul kezelik azokat Brüsszelben, akik pénzt adnának nekünk, és hogy milyen undorító törvényekkel roggyantották meg egyúttal a demokrácia alapjait. De nem, semmi baj nincs azzal, ha Orbán Viktor kijelenti, hogy ő nem a diktatúra ellen harcolt, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát. A lényeg az, hogy kiállunk mögötte még akkor is, ha a demokrácia már régen elügetett a naplementébe!

Mégis a harmadik tényállás a legelképesztőbb: az, hogy a CÖF 4,3 millió magyar háztartásba postázná el felvilágosítónak szánt prospektusát, amit ráadásul képesek szemtelenül és szemérmetlenül civil kampánynak nevezni. Hogy mi ezen az elképesztő? Hát az, hogy erre a legoptimistább számítás szerint - mondjuk egy minimális 20 forintos díjszabással számolva, hiszen tömeges levélfeladásról van szó - is minimum 90 millió forintot kell elkölteni.

Hadd ne menjünk bele, honnan kerül elő ez az összeg, fájdalmas szócséplés volna csak, meg amúgy is bárki megtippelheti. Sokkal jobban fáj, hogy a civil társadalom fogalmát két lábbal tunkolják bele a földbe olyanok, akik annak lényegét távolról sem ugatják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény