Isten komcsi barmai, nem lesz jó a Bajnai!

Négymillió háztartásba készül eljuttatni a Civil Összefogás Fórum a kiadványát, ami elemzi az "elmúltnyócévet", és kifejti, hogy Bajnai Gordonnak nem szabad hinni.

Triplán elképesztő, már-már klinikai esettanulmány alapja lehetne, amit a Civil Összefogás Fórum nevű izgalmas képződmény jelentett be a minap. Ahogy a Fidesz (!) oldalán olvasható , vezetőjük, Csizmadia László szerint "egy olyan felvilágosító kiadványt kívánnak eljuttatni a mintegy 4,3 millió hazai háztartáshoz, amely elemzi az elmúlt nyolc év történéseit gazdasági-politikai-társadalmi viszonylatban. Ettől reméljük, hogy az emberek ráébrednek majd arra, hogy a magyar válság előidézője az a Gyurcsány-Bajnai-féle szövetség volt, amelyik a gazdasági területet Magyarországon mintegy előre elaknásította."

Először is, ízlelgessük a szavakat, hogy civil és hogy összefogás, majd gondoljuk csak át, mit jelent ez. "Civilnek" általában azokat a szerveződéseket nevezzük, amikben az ország polgárai a sarkukra pattannak, büszkén, mellet domborítva kiállnak érdekeik mellett, és ehhez nem kérnek sem a piaci pénzeszsákok, sem állambácsi segítségéből - mi több, utóbbival szemben a mérleg másik nyelvét képezik.

Ezzel szemben mit tesz a CÖF? Megjelenik az állampárt weboldalán, ahol kifejti, hogy fontosnak tartja - a Békemenet többszázezer fős tömegével a háta mögött, igen, ezt így hangsúlyozza -, hogy kifejthesse a véleményét. És mi az ő véleménye? Kimondhatatlanul meglepő, de az, hogy Bajnai Gordon alkalmatlan a miniszterelnöki tisztségre. És hogy miért az? Hát mert ő a posztkommunista múlt embere, sőt, a pénzügyi-gazdasági körök küldötte, aki úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne a közelmúlt gyalázatos kormányzásához.

(Fotó: Fidesz.hu)
Fidesz.hu

Azt most hagyjuk, hogy pont Bajnai volt az, aki pénzügyileg rákiabált a csukladozó költségvetésre, és rendbe szedte azt három évvel ezelőtt. Nem baj, uraim, mindenki tévedhet. Ennél sokkal jelentőségteljesebb a tény, hogy mennyire össze lettek kuszálva a civil szerveződés és a poszt-polgárikörös baráti társaságok fogalmai ezekben a fejekben, ott, a nemzeti lobogó alatt.

A második elképesztő mutatvány: hogy ez a csoportosulás még mindig képes vasmarokkal kapaszkodni Orbán Viktor palástjába, miközben nem csak egy ország, de a fél világ látja, micsoda dilettáns hebrencskedés folyik gazdaságpolitika címén, hogy a hatalmon lévők milyen pofátlanul kezelik azokat Brüsszelben, akik pénzt adnának nekünk, és hogy milyen undorító törvényekkel roggyantották meg egyúttal a demokrácia alapjait. De nem, semmi baj nincs azzal, ha Orbán Viktor kijelenti , hogy ő nem a diktatúra ellen harcolt, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát. A lényeg az, hogy kiállunk mögötte még akkor is, ha a demokrácia már régen elügetett a naplementébe!

Mégis a harmadik tényállás a legelképesztőbb: az, hogy a CÖF 4,3 millió magyar háztartásba postázná el felvilágosítónak szánt prospektusát, amit ráadásul képesek szemtelenül és szemérmetlenül civil kampány nak nevezni. Hogy mi ezen az elképesztő? Hát az, hogy erre a legoptimistább számítás szerint - mondjuk egy minimális 20 forintos díjszabással számolva, hiszen tömeges levélfeladásról van szó - is minimum 90 millió forintot kell elkölteni.

Hadd ne menjünk bele, honnan kerül elő ez az összeg, fájdalmas szócséplés volna csak, meg amúgy is bárki megtippelheti. Sokkal jobban fáj, hogy a civil társadalom fogalmát két lábbal tunkolják bele a földbe olyanok, akik annak lényegét távolról sem ugatják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény