Itt a december, ezekkel a filmekkel hangolódjon a karácsonyra

Kezdésképpen jöjjön öt alkotás, ami ma már kihagyhatatlan része az ünnepeknek.

Megérkezett a december. Ez nemcsak azt jelenti, hogy itt a tél, hanem azt is, hogy hamarosan itt a karácsony. Most összegyűjtöttünk öt olyan alkotást, ami szerkesztőségünk szerint kihagyhatatlan része a karácsonynak, és a decemberi filmdömpingnek.

Reszkessetek betörők!

Ha van nagyon megosztó karácsonyi mozi, az biztosan a Reszkessetek betörők. Vannak azok az emberek, akik már Kevin látványától is irtóznak, és vannak azok, akik évszaktól függően bármikor képesek megnézni, akár egymás után többször is. A filmet talán nem kell bemutatni senkinek, és mivel egy klasszikusról van szó, talán azt sem kell indokolni, miért került fel listánkra.

Télapu

A kilencvenes évek másik nagy karácsonyi dobása az előbbi mellett a Télapu, amiben Tim Allen menti meg a világot, ezúttal úgy, hogy átveszi a télapó szerepét, akit mellesleg lelökött saját házának tetejéről.

A filmből egyébként három rész készült, de tavaly, 16 év szünet után, sorozatként támasztották fel a trilógiát, aminek már a második évada is fut.

Karácsonyi vakáció

A Vakáció-filmek harmadik kiadásában is a szerencsétlenkedéséről híres Clark (Chevy Chase) próbálkozásait láthatjuk, ezúttal karácsonykor. A film tökéletesen hozza azt a kaotikus, ünnepi hangulatot, amit néhányan biztosan átéltünk már a készülődés közepette.

Hull a pelyhes

Kevésbé számít karácsonyi klasszikusnak a Schwarzenegger-féle Hull a pelyhes, amiben egy apa megígéri a fiának, hogy karácsonyra megkapja tőle az úgynevezett Turbo Man-figurát. A bökkenő csak az, hogy (elvileg) a játékot már sehol sem lehet kapni.

A dolog persze nem ilyen egyszerű, ezért többször akciófilmbe illő jelenetekkel (a levélbombától egészen az épület tetejéről majdnem leeső kisfiúig) igyekszik mindent megtenni a babáért főhősünk.

Igazából szerelem

A karácsony a szeretet ünnepe, ami elég ürügy arra, hogy “legálisan” is bámulhassunk romantikus filmeket. Erre egy jó példa az Igazából szerelem, ami kellően humoros, karácsonyi és romantikus ahhoz, hogy minden évben szerepeljen valamelyik kereskedelmi tévé műsorán.

Bár a film nagy siker volt, folytatás azóta sem készült belőle. Idén ősszel ugyan felröppentek olyan hírek, hogy lesz második rész, de ezt a mai napig nem erősítette meg senki.

És szerintetek melyik a legjobb karácsonyi film?

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy szerintetek melyik a legjobb karácsonyi film. Inkább maradnátok az örök klasszikus Kevinnél? Vagy a romantikus vígjáték a kedvencetek? Esetleg valami teljesen más? Szavazzatok!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra