Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Itt van, megjött - Elindult a Telex.hu, az Index utódja

Ahogy sajtótörténeti nap volt július 24., úgy a mai is fontos dátum lehet.

Amióta 2020. július 24-én a teljes szerkesztőség felmondott Videó: Eljött a nap, úgy tűnik, az Indexnek annyi 2020. July 24. 13:13 Magyarország vezető hírportáljánál, sok százezren-milliónyian várják, hogy hogyan alakul majd a beígért folytatás.

Annyit lehetett tudni, hogy az Index.hu újságíróinak többsége együtt marad, és nagyon sokan – 34 ezren – anyagilag is támogatták az újra indulást.

A mai napon ez megtörtént.

A Telex.hu immár kiélesítve várja az olvasókat.

A Telex.hu csapata
Telex.hu

"Mi mindig mindent meg fogunk tenni, hogy a tőlünk megszokott sokszínűséggel, gyorsasággal és pontossággal tudhassátok meg, mi történik Magyarországon és a világban" – olvasható a beköszönő cikkben, amelyben a csapat többek között azt kéri az olvasóktól, hogy legyenek türelmesek velük:

"El sem tudjátok képzelni, mennyi minden kell ahhoz, hogy egy internetes újság el tudjon indulni, valójában nem egy-két óra munka összerakni mindent. Mivel nagyon kevés időnk volt arra, hogy a Telexet elindítsuk, egyelőre tesztidőszakkal kezdünk, és közben nagyon köszönjük, ha jelzitek, hogy szerintetek miben kell még fejlődnünk, és azt is, ha a működést befolyásoló hibát láttok az oldalon."

Az oldal – ami láthatóan valóban birkózik az indulási technikai nehézségekkel - dizájnja és színvilága lényegesen eltér az Indexnél megszokottól, de könnyen változhat ez is menet közben.

A Telex.hu indulása jóval túlmutat egy újabb hírportál születésén: tesztlaboratóriuma a magyar sajtószabadság határainak és az alternatív finanszírozási formáknak.

Hajrá!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra