Hét járás lesz Vas megyében

Remélhetőleg a nagyobb városok lesznek a járási központok, az ügyintézések miatt utazgatni kell majd. Mindez 2013-ban lép életbe.

Igaz, hogy a hivatalos kommunikáció szerint társadalmi egyeztetést indítanak a járáshatárokról, de a kormány honlapján szereplő adatok és térképek nem valószínű, hogy változtak. A járások alapvetően közigazgatási funkciót töltenek majd be, létrehozzák a megyei kormányhivatalok járási kirendeltségeit, így a kormányhivataloknál lévő ügyeket Szólíthatjuk főispánnak? – Interjú Harangozó Bertalannal, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetőjével 2011. March 11. 06:52 ezentúl a járási hivatalokban lehet intézni.

Járási tanácsok helyett kormányhivatali kirendeltségek

Vas megyében hét járás lesz, amelyek tulajdonképpen lefedik a szocializmus évtizedeiben, egészen 1983-ig működő járások területét. 1983-ban ugyanis megszüntették a járásokat és a járási tanácsokat, helyettük nagyobb szerepet adtak a helyi hivataloknak, először a települési tanácsoknak, majd 1990 után a települési önkormányzatoknak, valamint a megyei szervezeteknek.

Járások az országban
Nyugat.hu

Most újraélesztik ezt a rendszert Lopakodva közelít a tanácsrendszer 2011. March 26. 18:45 , az indoklás szerint azért, hogy az állampolgárok elérhető közelségben és magas színvonalon juthassanak a szolgáltatásokhoz.

Az országgyűlés elé februárban kerül a javaslat, a járási székhelyekről és az illetékességi területekről várhatóan júniusban dönt a kormány. A járások 2013. január 1-től léteznek, és akkor kezdik el működésüket a járási hivatalok is.

Járások Vas megyében
Nyugat.hu

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége Gémesi György: Agresszív a kormány 2011. November 03. 19:04 a polgármesterek véleményére alapozva akarja kialakítani álláspontját, ezért január 17-ig várják a településvezetők véleményét az itt található kontaktokon .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Gémesi György: Agresszív a kormány

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint a kormány úgy megy előre, mint egy úthenger, és nem néz semmit. Rumban jártunk egy fórumon.

Lopakodva közelít a tanácsrendszer

Legalábbis akkor, ha a parlament elfogadja a tervezett módosításokat. Az önkormányzatok szerepét csökkentik, a kormányhivatalokét növelik, az országgyűlési képviselő nem lehet polgármester, a jegyző kormányhivatalnok lesz.

Szólíthatjuk főispánnak? – Interjú Harangozó Bertalannal, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetőjével

Volt Szombathely alpolgármestere, aztán a megye egyik vezetője.Most csúcskormányhivatalnokként az emberközpontú ügyintézést akarja megvalósítani. Szereti a családját, a jó bort, és nagyon nem szerette a szögesdrótot.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet