Őszre lesz kész a nyáron is használható szombathelyi jégcsarnok

Közel 3 milliárd forintba kerül, két évet csúszik a befejezése. Nálunk szavazhat, hogy tényleg kell-e ez nekünk.

Még mindig javában dolgoznak a szombathelyi jégcsarnokon, szerda délelőtt megnyitották a kapukat a sajtó előtt, és megnézhettük, hol is tartanak most.

Jégcsarnok bejárás
A képekre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Nos, a csarnok kezdi felvenni a végső formáját, de azért bőven van még munka, kilógó kábelek, félig kész csarnok, az épület körül hiányzó földmunkák jelzik, hogy van még tennivaló bőven.

Jégcsarnok bejárás
Mészáros D. Zsolt

Két és fél éve jártuk be először Bejártuk az épülő 2,5 milliárdos szombathelyi Jégcsarnokot és rákérdeztünk a dolgokra 2018. November 20. 15:01 az épülő létesítményt, az új jégcsarnok megépítését egyébként 2008-ban jelentették be. Eredetileg 2019 végén meg is kellett volna nyitni a 2,6 milliárdos költségre tervezett csarnokot, de akkor még nem látszott az alagút vége.

Jégcsarnok bejárás
Mészáros D. Zsolt

Tavaly januárban kiderült, Van némi gebasz a szombathelyi jégcsarnok körül 2020. January 28. 13:29 nem lesz elég a pénz, ezt akkor az építőipar árainak drasztikus emelkedésével indokolták. Kiderült, hogy 400 millió forint hiányzik, ezt TAO-támogatásokból akarták rendezni.

Jégcsarnok bejárás
Mészáros D. Zsolt

Idén márciusban érdeklődésünkre a városvezetés közölte, A finisbe ért „álmaink” jégcsarnoka Szombathelyen 2021. March 01. 18:47 hogy eredményes voltak a nagy cégekkel folytatott tárgyalások, és folyik a munka. Akkor ez év végére ígérték a megnyitást.

Jégcsarnok bejárás
Mészáros D. Zsolt

A mai bejáráson is ugyanezt a dátumot jelezték előre, pontosabban azt mondták, novemberben készen lesz a jégcsarnok. Ami egyébként 450 főt tud majd befogadni, az év 11 hónapjában lesz nyitva. Lesz benne büfé, lesznek öltözők, mellékhelyiségek, de a lényeg a nyáron is használható műjégpálya.

Jégcsarnok bejárás
Mészáros D. Zsolt

A csarnok eredetileg a jéghokisok otthona lesz, de a tervek szerint a szombathelyiek is használhatják majd. De ennek részleteiről csak később tudunk beszámolni.

Jégcsarnok bejárás
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet