Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Jó hírek a nyugdíjasoknak: érkezik a 13. havi nyugdíj negyede, és később akár a nyugdíjprémium is jöhet

Hamarosan jöhet a 13. havi nyugdíj negyede, novemberben pedig akár nyugdíjprémium is.

Február 12-én kezdi meg a 13. havi nyugdíj kifizetését az államkincstár, külön juttatásként nagyjából 2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy kapja meg havi járandóságának egynegyedét – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

A banki átutalások február 12-én történnek meg, a postai kézbesítés ezután következik.

A kormány tervei szerint a 13. havi nyugdíjat négy lépésben állítják vissza, a teljes havi összeggel 2024-ben számolhatnak az érintettek. Most az egyheti összeg az átlagnyugdíjnál 37 650 forintot jelent.

Ha az idei folyamatok a kormány tervei szerint alakulnak, akkor újra erőteljesen növekedhet a magyar gazdaság, ez pedig kézzelfogható előnyt hozhat az időseknek is: ha a GDP 3,5 százaléknál nagyobb arányban nő, akkor a kormány novemberben prémiumot fizethet a nyugdíjasoknak.

„Erre tavaly nem kerülhetett sor, idén viszont minden ok megvan a bizakodásra” – mondta Tállai.

A kormány 53,4 milliárd forintot már félretett az év végi nyugdíjprémiumra.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság