Jobboldali elkötelezettségű szombathelyi polgárok egy csoportja nyílt levélben támogatja Lenkai Nórát

Ezzel gyakorlatilag biztosra vált jelöltsége a polgármesteri posztra.

Lapunk szerkesztőségébe személyesen hozták el azt a február 5-i keltezésű, papír alapú nyílt levelet, amelynek címzettje a szombathelyi Fidesz-KDNP.

Arra, hogy egy ilyen levél készül, még a múlt héten utalt Czeglédy Csaba egy Facebook posztjában.

A mintegy 31 támogató által aláírt dokumentum követi a Navracsics Tibor szombathelyi sajtótájékoztatójának „Mintha kicsit elveszett volna ez a térség” – Navracsics Tibor Szombathelyen járt és nem is túl álcázott kampánybeszédet tartott January 30. 19:37 a narratíváját, mely szerint a város eljelentéktelenedik, „ lemarad a kormánypárti vezetésű megyeszék­helyekhez képest"

Ezt a hátrányt úgy lehet ledolgozni, a folyamatot megfordítani, ha Szombathely „2024. június 9-én a Kormánnyal együttműködő új polgármestert választ.”

Olyan jelöltet látnának szívesen, aki a város iránt elkötelezett, „erős szociális érzékenységű, makulátlan életúttal rendelkező, a pártpolitika világán kívülről érkező személyiség”.

Lenkai Nóra
Mészáros D. Zsolt

Meg is nevezik Lenkai Nórát, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosát, aki a „szombathelyi felsőfok­ú oktatást felvirágoztató tevékenységével már bőségesen bizonyította vezetői képességeit.”

Ezért azt javasolják, hogy a FIDESZ-KDNP a 2024-es önkormányzati választáson őt indítsa a szombathelyi polgármesteri poszttért.

Ez – tekintettel az előzményekre A jelek szerint megvannak a Fidesz szombathelyi képviselőjelöltjei February 07. 06:59 – nem nagy meglepetés.

A 31 aláíró között vannak a Fidesz-KDNP-hez közvetlenül köthető nevek, például Kecskés László, Takátsné Tenki Mária városi képviselők, Puskás Tivadar korábbi polgármester, Harangozó Bertalan korábbi kormánymegbízott, Kántás Zoltán, a fürdőszövetség elnöke, Sátory Károly iskolaigazgató. A levelet többen aláírták a sport világából is, például Bokor Zsolt, a Haladás VSE sportigazgatója, Pars Krisztián olimpiai bajnok, Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezetője. (Az utóbbi kettő valószínűleg képviselőjelöltként is megméretteti magát A jelek szerint megvannak a Fidesz szombathelyi képviselőjelöltjei February 07. 06:59 .) De Lenkai Nórát támogatja többek között Borhy László, az ELTE rektora, Nagy Lajos kórházigazgató, Gyurácz Ferenc irodalomtörténész és Veres Gábor szobrász is.

Lapunk az utóbbi napokban telefonon próbálta elérni Lenkai Nórát, egyelőre sikertelenül.

A nyílt levél teljes egészében alább olvasható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet