John Wayne Csányi

Míg az ellenzék megpróbálja a tizenhatoson kívül felrúgni Orbán Viktort, az uzsorás Csányi pár mondatával nagyobbat rúg vissza a seggekbe hátulról, mint lojális alattvalótól elvárható lenne.

Azért a seggek többes száma, mert az isteni eredetű Párt is kap belőle, szóvivőjén keresztül. És tartalmilag is igaza van Csányinak, annyi területen hazudhatnak éjjel-nappal, hogy most az egyszer kihagyhatnák a focit. A 8:1 után? Aligha. Valamit mondani kell az embereknek, valakit most gyűlölni kell, a nép pszichéje a sárban. Milyen kár, hogy Orbán álmáról van szó, vagyis ebbe még sokan belehalnak, legalábbis a karrierjüknek vége. A magyar foci ügye csak úgy oldható meg, hogy a bűnösök felelnek tetteikért, keresztre feszítés jobbra, oroszlánok a stadionban balra.

John Wayne Csányi feje és az esze helyén volt, amikor érzékeltette D. Tomival, hogy egy híres magyar fociklub elnöke, és ha igaza van, akkor most jöjjön szuperellenőrzés, kezdjük az MTK-val. De mondhatta volna a Fradit is, anélkül, hogy kimondta volna a mesei nevű Felcsútdoboz fiait, akik mind Puskások. A politikussal az a baj, hogy gyakran elfelejti az állásait, meg a címeit, egyszerűen kiesik a fejéből, hogy hány helyen vesz fel fizetést, amikor társadalmi munkát végez. De ennyi esze a legkisebb parasztfiúnak is van, amikor látja, hogy a rendőrsapka alatt mégiscsak az a Józsi áll, aki most a gumibotját lengeti, de tegnap még sugárban hányt. Vagyis ezért még nem jár respect Csányinak, csak Tomiról megint kiderült, hogy a kockás fülű nyúl a legjobb barátja.

Csányi Sándor (MTI Fotó: Illyés Tibor)
MTI Fotó: Illyés Tibor

A síkapuk a raktáron. A rossz hírek mindig tömörek. Ezért kifejtem bővebben, mert innentől a Délidő párbajjelenetéből azt a képet látjuk, amikor az állati macsó Tomi a szeme közé kap állandó megőrzésre egy előre megreszelt acélhüvelyű töltényt. Jé, tényleg, Tomi már régóta dolgozik ezen a magyar fociügyön, sokkal korábban kezdte, mint az uzsorás, az első projektje kirobbanó siker volt. Beléptető kapurendszer, több száz évre lezsírozva. Még most is működik, valószínű, hisz eddig soha nem működött, vagyis kicsi az amortizáció. Tomi értéket őriz valahol - és most jön a bankár, aki pénzhez ért -, eladhatná! Mondjuk a Vaterán, ezt nem tette hozzá az MLSZ elnöke, de így, lakonikus formában is sokat fognak ezen röhögni a füves csávók, ha beugrik nekik a valaha fülbevalót viselő srác, aki rámutatott a sötétben bujkáló ellenforradalmárra.

Amúgy valóban szőrszálhasogatás a beléptető szakmában ez a sízés. Jól működik, valószínűleg Tomi soha nem jutott be a síléceivel, sem a surfdeszkával a felvonókhoz, vagyis a teszt jól sikerült. Vettünk is belőle sokat, ami érthető, Magyarországon síkapuhoz nem kell hegy, műfüvön is jól működik. Különben is, tiszta spórolás, hogy a felvonókat nem kellett megvennünk. Azt meg nem hiszem, hogy ennyire hülyék lennénk, ilyen figurák csak Moldova novelláiban vannak. A rendszer meg senkinek nem hiányzik, amióta a radikális nemzetiek elfoglalták a B-közepeket. Sokkal nehezebb már azonosítani azt, aki a sportot szereti, meg a csapatát, családja van, és ezért jól tűri maga körül a stresszt. Hogy hol a baj a magyar focival? Politika, uram. Kár, hogy a matt fogalma nem ismerős sem a fociban, sem a politikában.

Vagyis csak egyetlen reményünk lehetséges a fejlődésre vonatkozóan, ha a politika elhagyja e területet. De nem azért lett Orbán Viktor a magyarok közt a legkisebb csodafiú, hogy erről lemondjon. Apák, anyák, súlyos az erkölcsi felelősségetek ezután, ha focistának adjátok gyermekeitek! Orbán janicsárjaiból soha nem lesz olyan, akitől majd elájulnak a San Siróban. A Kis Magyar Császár fejben feldúlhatja az oszladozó Európát, de csak az ő koponyájának vetítőtermében győznek 8:1-re a magyarok. Mert ezek nem vízilabdások a Komjádiból, hanem focisták Felcsútról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra