Bár még messze van tőle, de azért próbálja uralni a juharfa a kőszegi Fő teret

Szépen kizöldült, és akadnak, akik már ki is használják a kis árnyékot.

Áprilisban derült ki, Eltüntetik az egyik szökőkutat a kőszegi Fő térről és már az is megvan, hogy mi kerül a helyére 2021. April 01. 13:16 hogy eltüntetik az egyik szökőkutat a kőszegi Fő térről, ugyanis a szerkezetek – ahogy mi is írtuk néhány évvel ezelőtt – Drágán működnek, sokszor meghibásodnak, de egyelőre maradnak a kőszegi Fő tér szökőkútjai 2017. April 07. 08:10 drágán működnek és sokszor meghibásodnak, erről Básthy Béla polgármester is mesélt lapunknak. Leáldozóban a kőszegi szökőkutak ideje? 2021. April 12. 18:53

Már ekkor kitalálták, hogy mi kerül a helyére: egy szép nagy, lombos fa, és hogy egy kis közösségi élményt is belecsempésszenek, a lakókkal szavaztatták meg a kiválasztottat a Facebookon.

A nyertes egy juharfa lett, ami gyorsan nő, és mézillatú, ernyőszerű virágai a lombfakadás előtt is nyílhatnak.

Facebook/Kőszeg város

A juhart aztán április 22-én, éppen a Föld napján el is ültették, Juharfára cserélték a kőszegiek a főtéri szőkőkutat 2021. April 24. 06:25 azóta pedig szépen be is épült a kőszegiek életébe. Több mint két hónappal azután, hogy elfoglalta méltó helyét, úgy döntöttünk, a saját szemünkkel is megnézzük, hogyan érzi magát a helyén.

Fa a szökőkút helyén, kőszegen
Mészáros D. Zsolt

Szerencsére egyáltalán nem furcsa, sőt, inkább üdítő látvány a sivár terkőtengerben a juhar, ami bár sokat még nem nőtt, de szépen kizöldült ebben a két hónapban.

És bár még messze van tőle, de amár most próbálja uralni a kőszegi Fő teret. A neki szánt szerepet is szépen beteljesíti, ugyanis már most is akadnak olyanok, akik kihasználják a kis árnyékot, amit a nyári napsütésben ad.

Fa a szökőkút helyén, kőszegen
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet