Megjutalmazta szombathelyi kick-boxosait az ELTE

Első helyen végzett az egyetem csapata a 6. Európai Egyetemi Játékokon.

Az ELTE rektora, Prof. Dr. Borhy László fogadta az Európai Egyetemi Játékokon sikeresen szereplő ELTE Savaria Egyetemi Központ kick-box versenyzőit és edzőjüket: Szmolek Emánuel és Bolfán Ákos versenyzőket, Dancsó Zoltán edzőt, valamint Koszogovits Mihályt, a Sporttudományi Intézet oktatóját, mint csapatvezetőt.

„Nagy megtiszteltetés volt részt venni a színvonalas köszöntésen!” – mondta lapunknak Dancsó „Kicsi” Zoltán edző.

Szmolek Emánuel, Bolfán Ákos, Lenkai Nóra rektori biztos, Dancsó Zoltán, Koszogovits Mihály
ELTE

Júliusban rendezték meg ugyanis a lengyelországi Łódźban 6. Európai Egyetemi Játékokat. Ez a kontinens legnagyobb egyetemi sportrendezvénye, amit kétévente rendeznek meg. A két hétig tartó versenyen nem a nemzeti válogatottak tagjaiként vesznek részt a versenyzők, hanem azt a felsőoktatási intézményt képviselik, ahol tanulnak.

Prof. Dr. Borhy László és Szmolek Emánuel
ELTE

Idén 38 ország 442 egyetemének hallgatói mérték össze tudásukat. Magyarországot 17 egyetem képviselte, az ELTE hat éremmel (két arany, két ezüst, két bronz) a magyarok közül a második, az összes résztvevőt tekintve pedig a 19. helyen végzett – számolt be hivatalos oldalán az ELTE.

Az ELTE Kick-box Team pedig abszolút első helyet ért el. Ennek a csapatnak tagja a szombathelyi Bolfán Ákos és Szmolek Emánuel is, illetve Bálint Martin, Grünczeisz Patrik, Szabó Dorina és Nagy Zalán is. Őket díjazták most sikeres szereplésükért Budapesten.

Szmolek Emánuel és Bolfán Ákos versenyzők, Dancsó Zoltán edző és Koszogovits Mihály, a Sporttudományi Intézet oktatója
ELTE

A kitüntetett sportolók és edzőik az oklevél mellett limitált egyetemi logózott sportruházatot is kaptak ajándékba, ami a tengerekben és óceánokban felhalmozódott PET palackokból készült, így kapcsolódik az egyetem és az unió fenntarthatósági céljaihoz is – írják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport