Kaotikus parkolás és gusztustalan szeméthegyek a Fő tér mellett

Maradjunk annyiban, hogy a levéltári belső sem mutat túlzottan rendezett állapotokat.

Azon el lehetne vitatkozni, hogy örüljünk vagy szomorkodjunk azon, hogy Szombathelyen az egyik legtöbb beszédtémát a közlekedés adja.

Egyrészt ugye mondhatjuk azt, hogy amíg a legnagyobb bajunk az, hogy egyre többet ácsorgunk közlekedési dugókban és nehezen találunk parkolót, addig talán olyan nagy tragédia nincs.

Másrészt viszont a közlekedés az, ami szinte mindenkit érint, jobban megkeseríti életünk, mint hogy ki milyen zöldséget hordott össze a parlamentben, és valljuk be, a város önmenedzselési képességeiről sem fest túl jó képet.

Ha ezt nem tudjuk megoldani, akkor mit igen.

E kis felvezető után álljon itt Balázs nevű olvasónk ma reggel írt, fotóval illusztrált levele.

A levél:

Olvasói fotó

Érdemes ellátogatni a levéltár mögötti parkolóba napközben kaotikus parkolás, a környéki butikban dolgozók autói és a potyázók autói ingyenesen parkolnak az áru szállításra kijelölt helyre, a ténylegesen árut szállítóknak esélytelen a parkolás, szabálytalanul vagy a másikat korlátozva tudnak csak rakodni. A szabálytalanul parkolók miatt a manőverezéseknek köszönhetően az itt lakók autóit folyamatosan összetörik és ott hagyják, többszázezres károkat okozva. És az alapvető kérdés, ha a környező butikban dolgozók ingyenesen használják a rakodózóna parkolóit akkor az itt lakóknak miért kell bérletet vásárolni? Tényleges áru rakodás nem zajlik. Másik égető kérdés a szelektív hulladékgyűjtő környékén kialakult gusztustalan állapotok, a teljes udvar áll a szemétben, folyamatosan mellépakolva a konténereknél a hulladékot, a környék vendéglátó helyeinek a szemete mind ide kerül, általában mellé, térfigyelő kamera persze nincsen, hogy a felelősöket meg lehessen találni.... Igazi referencia Szombathelyről közvetlenül a belvárosban...

Mit láttunk a helyszínen?

Lapunk munkatársa szerdán kora délután látogatott el a helyszínre. A parkolási és közlekedési helyzet, ha nem is volt olyan drámai, mint az olvasói fotón, kétségkívül nehezen kezelhető volt. Több helyen is egymás mögött álltak az autók, ami azt jelenti, a beljebb parkolók csak akkor tudnak elmozdulni, ha az első sor eláll a helyről.

Józing Antal

Mi ezt – jóhiszeműen - annak tudjuk be, hogy talán ismerősök, munkatársak parkolnak így, akik nap elején és nap végén egyszerre mozognak.

Hogy ez mennyire szabályos, hogyan befolyásolja az áruszállítást, és mit kezd vele az illetékes hatóság, azt nem a mi tisztünk eldönteni.

Az viszont könnyen megállapítható, hogy valami nagyon nem stimmel a szelektív sziget körül, és a levélben használt „gusztustalan” jelző egyáltalán nem túlzó.

Józing Antal

A vaskerítéssel szigorúan elzárt területen kívül egymás hegyére-hátára hajigált szemeteszsákok pihennek, némelyik kilyukadt állapotban.

Meglehetősen balkáni állapotok, egy karnyújtásnyira a Fő tértől.

Bevalljuk, fogalmunk nincs, hogy ez hogyan lehetséges, van-e kamera vagy nincs, mindenesetre kérdéseinket – jobb ötlenünk nem lévén - elküldtük a Szovának.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem