Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Fagyos Sugarloaf, forró rock Szentgotthárdon

Még a hang is majdnem belefagyott Dér Henibe a szabadtéri koncerten. A tinilányok fagyoskodtak, a rockerek jól érezték magukat.

Persze, ettől még a Sugarloaf koncert pörgős volt, tinilányok (és fiúk) töltötték meg a gotthárdi Színház és a templom közti teret, ahol jobb időjárási körülmények között a Hopplá fesztivált Esőverte Hopplá fesztivál, tomboló libidóval 2012. July 15. 13:50 rendezik már két éve.

Kicsit kisebb, de a miénk

Szentgotthárdon jó régi hagyománya van a karácsony előtti szabadtéri buliknak. Éveken át a város központjában, a Széll Kálmán tér szélén zártak le egy utcát, és nagyszínpadon, két-három napig sorolták a koncerteket, táncműsorokat. Itt a nagy nevek mellett felléptek a város művészeti csoportjai, iskolái, éppúgy, mint a szombathelyi főtéri adventi vásár Fellobbant a gigászi gyertyaláng 2012. December 01. 18:35 színpadán.

Sugarloaf-koncert Szentgotthárdon
Hideg volt, nagyon
BZ

Néhány éve aztán megváltozott a helyzet, szinte minden nagyobb bulit átvittek a Színház és a templom közti térre. Mindez viszont azzal is járt – a valószínű olcsóbb megoldás mellett -, hogy kisebb volumenű lett minden. Ami nem feltétlenül nagy gond, úgy is mondhatjuk, hogy a helyszín mérete igazodott a közönség létszámához.

Mondjuk, a karácsony előtti buliból így eltűnt annak régi hangulata, hiszen alig voltak karácsonyi díszek, árusok, egy mézeskalácsos és egy díszeket árusító pavilon állt, ők sem kereskedelmi célból voltak itt, jótékony célra szánták az önkéntesek keze munkájával készült dolgokat. És volt egy sültgesztenyés, rá nem érdemes szót pazarolni, a lángosos viszont megérdemli a dicséretet.

Hősies ellenállás

És akkor ennyit a körítésről. Délután a szabadtéri színpadon kezdték a programokat, a helyi csoportokkal, aztán a Színház nagytermében folytatódott a komoly- és népzenei résszel, miközben kint már a Sugarloaf SEK, sör, Sugarloaf 2008. May 09. 14:56 zenészei ismerkedtek a technikával.

Sugarloaf-koncert Szentgotthárdon
Heni azért mosolygott
BZ

Röpködtek a mínuszok, a csapat énekesnője, Dér Heni kicsit kétségbe is volt esve, amikor néhány szót váltottunk vele. Mert csak vacogott a hidegtől, ráadásul némi csúszásban is voltak. Meg azért is izgult, hogy hányan lesznek a koncerten, egy órával a kezdés előtt egy-két ember lézengett csak a színpad előtt.

Aztán nyolc óra előtt elindult a tömeg, fürtökben jöttek a tinilányok, akik többsége még az általános iskolát sem hagyta el. Meg persze a minden megmozduláson ott lévők, szépen megtelt a két épület közti tér, és a Sugarloaf hősiesen lenyomta a másfél órás műsort, a közönség meg hősiesen állta a mínuszok támadását. És ezért kellően hálásak is voltak egymásnak.

Érthetetlen

Közben a színház aulájában is erősítők kezdtek el tornyosulni, itt is évzáróra és világvége afterra készültek. Mégpedig a Zaporozsec Zaporozsec, a Szentgotthárdon világhírű zenekar 2012. October 09. 08:39 , és a szintén helyi erőnek számító Save As. A Zapo kisebb meglepetéssel készült, most otthon hagyták a saját számokat, és egy olyan válogatásműsort mutattak be, amit a saját kedvenceik közül állítottak össze. Ütősre sikeredett a dolog.

Zaporozsec-koncert Szentgotthárdon
A Zaporozsec a kedvenceiből válogatott
BZ

A Save As pedig megint csak felelevenítette a rock- és bluestörténelem néhány emlékezetes pillanatát. A közönség nem töltötte meg zsúfolásig az aulát, tulajdonképpen semmi átfedés sem volt a kinti és a benti résztvevők között. Más zene, más stílus, más korosztály, de a hangulatra nem lehetett panasz.

Nincs ezzel semmi baj. De hosszú évek tapasztalatai után még mindig csodálkozunk, miért van az, hogy egy ilyen kisvárosban is csak 11 óra és éjfél körül kezdenek mozgolódni az emberkék. Mármint a bulik és koncertek helyszíne felé. Érthetetlen.

Save As-koncert Szentgotthárdon
Save As a karácsonyfa tövében
BZ
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Fellobbant a gigászi gyertyaláng

Az óriási gyertyát Marton Zsolt alpolgármester gyújtotta meg a Fő téren. Elindultak az adventi programok.

Zaporozsec, a Szentgotthárdon világhírű zenekar

A Zaporozsecnek ugyan csak három felvett dala van, de ezek közül kettőt már a Petőfi Rádió is játszik.

Esőverte Hopplá fesztivál, tomboló libidóval

A felhőszakadás sem hűtötte le a színpadot és a közönséget, a Belmondó nagyot alakított.

All right now baby, it's all right now - Böjti blues Oladon

Nomen est omen –valóban böjtire sikeredett a mini blues-dzsembori Oladon, legalábbis ami a nézőszámot illeti. Jó, ha húszan-harmincan nosztalgiáztuk végig Csergáék és a Save As hajnalba átnyúló rockmaratonját.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra