A Kossuth téren tüntettek a kata módosítása ellen, majd lezárták a Margit hidat

A demonstráció a Facebookon szerveződött, az eseményt hétfő késő délután hirdették meg.

Frissítés

A tömeg a Kossuth térről a Margit híd irányába vonult, és nem sokkal 11 óra után a Margitsziget magasságánál lezárták a hidat.


Legalább ezren tüntetnek az új katatörvény ellen a Parlament előtt, a Kossuth téren - írja tudósításában a Telex.

A tüntetést spontán szervezték a Facebookon, miután tegnap kiderült, hogy drasztikus módon át akarják alakítani Szeptembertől nagy változás jöhet a katásoknál 2022. July 11. 13:45 az egyszerűsített adó, a kata rendszerét. A lépés olyan sürgős a kormánynak, hogy a tegnap bejelentett változtatásokról már ma délután szavaz az országgyűlés, mindenféle egyeztetés és hatásvizsgálat nélkül.

Forrás: Facebook / Szerecsei Ferenc

A Kossuth téri demonstrációt kedd délelőtt tízre hirdették meg, az eseményen 3 ezer 200 ember jelezte a részvételét. A tüntetésen nincs felszólaló, nincs meghirdetett program, néhány transzparenst azért látni.

Noha a tüntetés nem pártrendezvény,a tüntetők között több ellenzéki politikus is feltűnt, például Szabó Tímea, Tordai Bence és Mellár Tamás a Párbeszéd frakciójából, Bedő Dávid a Momentumból, Kunhalmi Ágnes az MSZP-ből.

Az esemény békésen zajlik, nincs is nagy rendőri készültség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet