A Kossuth téren tüntettek a kata módosítása ellen, majd lezárták a Margit hidat

A demonstráció a Facebookon szerveződött, az eseményt hétfő késő délután hirdették meg.

Frissítés

A tömeg a Kossuth térről a Margit híd irányába vonult, és nem sokkal 11 óra után a Margitsziget magasságánál lezárták a hidat.


Legalább ezren tüntetnek az új katatörvény ellen a Parlament előtt, a Kossuth téren - írja tudósításában a Telex.

A tüntetést spontán szervezték a Facebookon, miután tegnap kiderült, hogy drasztikus módon át akarják alakítani Szeptembertől nagy változás jöhet a katásoknál 2022. July 11. 13:45 az egyszerűsített adó, a kata rendszerét. A lépés olyan sürgős a kormánynak, hogy a tegnap bejelentett változtatásokról már ma délután szavaz az országgyűlés, mindenféle egyeztetés és hatásvizsgálat nélkül.

Forrás: Facebook / Szerecsei Ferenc

A Kossuth téri demonstrációt kedd délelőtt tízre hirdették meg, az eseményen 3 ezer 200 ember jelezte a részvételét. A tüntetésen nincs felszólaló, nincs meghirdetett program, néhány transzparenst azért látni.

Noha a tüntetés nem pártrendezvény,a tüntetők között több ellenzéki politikus is feltűnt, például Szabó Tímea, Tordai Bence és Mellár Tamás a Párbeszéd frakciójából, Bedő Dávid a Momentumból, Kunhalmi Ágnes az MSZP-ből.

Az esemény békésen zajlik, nincs is nagy rendőri készültség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet