Katonai helikopterek és harcászati repülők szállták meg a Dunántúl légterét

Pánikra azonban semmi ok, csak kiképzésről van szó. Olvasónk fotókat is készített.

A Honvédelmi Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint október 4. és 22. között a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér nemzetközi kiképzésnek ad otthont.

Gyakorlatozó harci helikopterek
Kattintásra galéria nyílik!
Lampért Gábor

A harcászati oktató kiképzés során helikopterek és harcászati repülőgépek Pápa, Kenyeri repülőtér és Siófok-Kiliti repülőtér térsége felett, továbbá az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorló- és lőtereinek területein alacsony magasságban hajtanak végre feladatokat. Az érintett településeken hétköznapokon a nappali órákban jelentős hanghatásra kell számítani - hívták fel a figyelmet.

Gyakorlatozó harci helikopterek
Kattintásra galéria nyílik!
Lampért Gábor

Olvasónknak, Lampért Gábornak sikerült is lencsevégre kapnia Pápa és Nagygyimót határában néhány, láthatóan fegyvertelen katonai helikoptert.

Gyakorlatozó harci helikopterek
Kattintásra galéria nyílik!
Lampért Gábor

Ez az új Airbus H-145M típusú könnyű-többcélú szállítóhelikopter egyike annak a flottának, amit a Magyar Honvédség 2019-ben vásárolt a kiöregedő orosz technikák kiváltására. A típus végsebessége közel 300 km/h, 6000 méter magasságra tud felemelkedni, eközben akár 10 főt is el tud szállítani. A helikopter képes a külső súlyok emelésére és fegyverzet szállítására is.

Harci helikopter
Airbus H-145M. Kattintásra galéria nyílik!
Lampért Gábor

Az orosz helikoptereket 2023-ig vonják ki teljesen a hadrendből. Erre a sorsra jut az Mi-8 és az Mi-24 és az Mi-17 is.

Gyakorlatozó harci helikopterek
Kattintásra galéria nyílik!
Lampért Gábor

A Magyar Honvédség a közleményében azt írja, hogy a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech