Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vigyázzanak a bucsui határátkelőhöz vezető úton, kavicsfelverődésre kell számítani!

Olvasónk jelezte a veszélyt, mi pedig megkérdeztük a Magyar Közutat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mellékelem a bucsui határhoz vezető főutat! Se tábla se semmi. Beveri a kő a szélvédőt. Ez útjavítás?

- írja felháborodott levelében olvasónk, aki fotót is készített.

Olvasó
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt-t, hogy mi is történik a 89-es főút bucsui határátkelőhöz vezető szakaszán.

Válaszukban azt írják, hogy a nyitott, bitumenhiányos, bomló foltokat javítják így, a kátyúk kialakulását előzik meg ezzel a módszerrel. A munkát tegnap, azaz kedden kezdték, a kiszórt zúzalékot legkésőbb 24 órán belül leseprik az útburkolatról, a tegnapi helyszínen már ma is végeztek seprést.

Azt is írják, hogy a munkaterületen 20 km-es sebességkorlátozás, előzni tilos és kőfelverődést jelző táblákat helyeztek ki, amíg a kőzúzalék teljesen be nem ágyazódik, szükséges a sebességkorlátozás.

Mint írják, a megfelelő sebesség megválasztása esetén a kőfelverődés valószínűsége lényegesen lecsökken. Az ilyen útjavítás esetére kihelyezendő sebességkorlátozó és egyéb táblák kihelyezését egyébként ide vonatkozó előírások szabályozzák.

Hozzáteszik, A munkálatok ideje alatt kérik a közlekedők türelmét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés