Keleten újult erővel támad az orosz hadsereg

Vegyifegyverrel kevert könnygázt próbálgathatnak az orosz erők Mariupolban.

Nyolc támadást vert vissza Ukrajna Donyeck és Luganszk megyék azon részeiben, amelyek ukrán ellenőrzés alatt állnak – közölte az Unian. A támadás célja, hogy az Oroszország által önálló államként elismert Donyecki és Luganszki Népköztársaság (DNR, LNR) a két megye teljes területét megszerezze.

Ez a cél akkor vált elsődlegessé, amikor kiderült, hogy az Ukrajna gyors lerohanásával számoló orosz tervek kudarcot vallottak – ami a háború 59. napján nyilvánvaló.

Az Egyesült Államok szerint vegyifegyverrel kevert könnygázt vetett be Oroszország Mariupol utolsó részén, amelyet még az ukrán erők őriznek – írta az Ukrinform. Erről az Egyesült Államokat az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetben képviselő Michael Carpenter beszélt.

Az Azovsztal ipari területbe való behatolástól ódzkodik Oroszország, tartva attól, hogy a földalatti járatokkal átszőtt területen nagy veszteségeket szenvednének. Vlagyimir Putyin ezért utasította védelmi miniszterét, hogy ne indítsák el a támadást, csak zárják körbe a területet úgy, „hogy ott egy légy sem repülhessen át” – íja a Telex .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Terror